Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!

Ga je binnenkort heerlijk de zon opzoeken in het buitenland? Dan is het wel belangrijk naast het genieten van de warmte ook een beetje op te passen voor de zonnestralen … shutterstock_289835831

Daarom heeft WENDY #8 tien tips om veilig en gezond te zonnen, inclusief een perfect tan!

1. Smeer

Smeer je huid, een halfuur voordat je in de zon gaat, in met een zonnebrandcrème met een hoge SPF (Sun Protection Factor). Herhaal dit consequent elke twee uur.

2. Nachtzorg

Smeer ’s avonds een hydraterende nachtcrème. Zo krijgt je huid ondanks het uitdrogende effect van de zon toch het nodige vocht.

3. Schuine inval

giphy-5

Als de zon laag staat en dus schuin invalt, is de weg die hij door de atmosfeer moet afleggen langer en de straling zwakker. Extra goed oppassen en insmeren dus als de zon hoog aan de hemel staat!

4. Zonformule

Hoe lang je in de zon mag blijven, hangt af van je huidtype en de zonkracht. Daarvoor is het goed je zonkrachtgetal te weten. Dit is bij huidtype 1: 60, bij 2: 100, bij 3: 200 en bij 4: 300. Deel dit door de zonkracht en je weet hoelang je verantwoord in de zon kunt blijven. Bv: je hebt huidtype 2 en de zonkracht is 3. Je kunt 100 : 3 = 33 minuten in de zon blijven.

5. Kijk ook uit voor je ogen

UV-straling is ook slecht voor de ogen: zo’n 20 procent van alle gevallen van staar wordt hierdoor veroorzaakt. Kies dus een goede zonnebril!

De andere vijf tips lees je in WENDY #8, nu in de winkel (of bestel ‘m online)!

En bij heerlijk weer hoort ook een zomerse smoothie!

Tekst: Lonneke Gilissen
Beeld: Shutterstock / Giphy

Lees ook:
Brainstorm je mee?
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!