10x dingen die je kunt doen met kokosolie

We weten vrijwel allemaal dat kokosolie handig is om mee te koken en goed is voor je haar. Wat veel mensen niet weten is dat je het voor nog veel meer doeleinden kunt gebruiken. Wij hebben tien redenen op een rijtje gezet waarom jij altijd kokosolie in huis moet hebben.kokosolie

1. Leer

Wil je die nieuwe mooie leren tas beter beschermen? Wrijf en dep voorzichtig met kokosolie over je tas. Op deze manier verstevig je het materiaal en komt er een mooi glanslaagje overheen.

2. Stickers verwijderen

Zeg vaarwel tegen de vervelende lijmresten die stickers of etiketten achterlaten. Laat de kokosolie enkele minuten op het etiket of de lijmresten zitten en verwijder het daarna gemakkelijk met een doekje.

3. Roest

Begint het bestek te roesten? Breng dan een laagje kokosolie aan bij de eerste tekenen van roest. Zo voorkom je dat het verder gaat roesten. Laat dit een uur zitten en was het vervolgens af met warm water.

kokosolie

4. Piepende scharnieren

Door een druppel kokosnootolie op de scharnieren aan te brengen zal het piepende deurtje eindelijk geen geluid meer maken.

5. Hardnekkige vlekken

Zitten er vlekken op die ene mooie blouse? Geen probleem, kokosolie gaat je redden! Smeer een beetje kokosolie en een beetje baking soda op de vlek. Deze combi is ontzettend sterk en haalt de vlekken moeiteloos uit je kleding.

6. Hout

In tegenstelling tot alle andere houtbehandelingsproducten, trekt kokosolie wel in het hout. Op deze manier zorgt het voor een permanente glanslaag.

7. Vervanger van suiker

Kokosolie is een goede vervanger van suiker in koffie of thee. Het maakt je drinken lekker zoet en het geeft een heerlijke kokostwist.

kokosolie

8. Auto

Wil je een krasje op je auto wegwerken? Doop dan een oude poetsdoek in de kokosolie en wrijf over de beschadigde plekjes12. Zo vallen ze minder op en gaat de lak weer blinken.

9. Plastic bakjes

Smeer een dun laagje kokosolie aan de binnenkant van je Tupperware bakje. Zo voorkom je verkleuring van het plastic wanneer je er bijvoorbeeld tomatensaus in doet.

10. Make-up kwasten

Het is superbelangrijk dat je je make-upkwasten schoonmaakt. Aan de kwast blijven namelijk naast make-upresten ook huidschilvers en bacteriën zitten. Om te voorkomen dat je deze bacteriën weer terug op je gezicht smeert, moet je de kwasten dus regelmatig schoonmaken. Met kokosolie kan dit. Doop de kwasten in de olie en veeg ze af met een tissue. Spoel ze nog even af met warm water en je kwasten zijn weer klaar voor gebruik!

Bron: Pure Wow
Beeld: Flickr

Deel artikel

Lees ook


Gezond
14 november 2017

Extra aandacht voor vrouwen met diabetes


Gezond Voeding
3 oktober 2017

Zo doorbreek je je ongezonde eetgewoontes


Brein Gezond
17 juni 2017

Adem je hoofd leeg in 10 stappen


Advies Body & Mind Gezond
1 mei 2016

De ideale douche


Doen Gezond Koken Voeding
10 mei 2016

Gezonde ijsjes!


Gezond Voeding
4 januari 2018

Groene ontbijtsmoothie met havermout

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!