10x dingen die je kunt doen met kokosolie

We weten vrijwel allemaal dat kokosolie handig is om mee te koken en goed is voor je haar. Wat veel mensen niet weten is dat je het voor nog veel meer doeleinden kunt gebruiken. Wij hebben tien redenen op een rijtje gezet waarom jij altijd kokosolie in huis moet hebben.kokosolie

1. Leer

Wil je die nieuwe mooie leren tas beter beschermen? Wrijf en dep voorzichtig met kokosolie over je tas. Op deze manier verstevig je het materiaal en komt er een mooi glanslaagje overheen.

2. Stickers verwijderen

Zeg vaarwel tegen de vervelende lijmresten die stickers of etiketten achterlaten. Laat de kokosolie enkele minuten op het etiket of de lijmresten zitten en verwijder het daarna gemakkelijk met een doekje.

3. Roest

Begint het bestek te roesten? Breng dan een laagje kokosolie aan bij de eerste tekenen van roest. Zo voorkom je dat het verder gaat roesten. Laat dit een uur zitten en was het vervolgens af met warm water.

kokosolie

4. Piepende scharnieren

Door een druppel kokosnootolie op de scharnieren aan te brengen zal het piepende deurtje eindelijk geen geluid meer maken.

5. Hardnekkige vlekken

Zitten er vlekken op die ene mooie blouse? Geen probleem, kokosolie gaat je redden! Smeer een beetje kokosolie en een beetje baking soda op de vlek. Deze combi is ontzettend sterk en haalt de vlekken moeiteloos uit je kleding.

6. Hout

In tegenstelling tot alle andere houtbehandelingsproducten, trekt kokosolie wel in het hout. Op deze manier zorgt het voor een permanente glanslaag.

7. Vervanger van suiker

Kokosolie is een goede vervanger van suiker in koffie of thee. Het maakt je drinken lekker zoet en het geeft een heerlijke kokostwist.

kokosolie

8. Auto

Wil je een krasje op je auto wegwerken? Doop dan een oude poetsdoek in de kokosolie en wrijf over de beschadigde plekjes12. Zo vallen ze minder op en gaat de lak weer blinken.

9. Plastic bakjes

Smeer een dun laagje kokosolie aan de binnenkant van je Tupperware bakje. Zo voorkom je verkleuring van het plastic wanneer je er bijvoorbeeld tomatensaus in doet.

10. Make-up kwasten

Het is superbelangrijk dat je je make-upkwasten schoonmaakt. Aan de kwast blijven namelijk naast make-upresten ook huidschilvers en bacteriën zitten. Om te voorkomen dat je deze bacteriën weer terug op je gezicht smeert, moet je de kwasten dus regelmatig schoonmaken. Met kokosolie kan dit. Doop de kwasten in de olie en veeg ze af met een tissue. Spoel ze nog even af met warm water en je kwasten zijn weer klaar voor gebruik!

Bron: Pure Wow
Beeld: Flickr

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
12 juni 2017

Strakke bovenarmen trainen in 4 stappen, volgens Mark Tuitert

Gezond Voeding
21 februari 2018

Heerlijk recept van DISQ: chili

Bewegen Gezond Liefde Vriendschap
29 september 2017

Doron, ‘The Dancing Heart Patient’, vertelt over haar aangeboren hartafwijkingen

Bewegen Gezond
24 juli 2017

Waarom veel zitten zo slecht voor je is…

Gezond Koken Voeding
24 september 2016

Nieuw: No Fairytales bieten- en worteltortilla’s

Geven & ontvangen Gezond Lifestyle
12 maart 2018

Na negen keer kanker weer olympisch kampioen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!