10x positieve tips voor je vriendin in scheiding

Je houdt van haar, maar ze heeft het zwaar. Je wilt alles voor haar doen, maar haar emoties overmannen haar. Hier tien tips om het leven van je vriendin die aan het scheiden is een positieve wending te geven. Geef ze vooral door!

1. Niet twijfelen

Je wordt weer gelukkig. Twijfel daar nooit aan. Miljoenen mensen die voor jou zijn gescheiden is het ook gelukt. Positiviteit en daadkracht zijn je toverwoorden.

2. Maak afspraken met jezelf

Maak elke ochtend – onder de douche – vijf afspraken met jezelf:

– Ik – niemand anders – ben verantwoordelijk voor mijn leven
– Ik ben geen slachtoffer – niet van mijn ex, niet van mijn situatie
– Ik heb veel veerkracht – hiermee grond je optimisme
– Ik wikkel mijn scheiding zorgvuldig en positief af – je mantra
– Ik zorg goed voor mezelf, zodat ik gezond blijf

3. Jij staat op nummer 1

Zet jezelf op de eerste plaats. Er is maar één persoon waar je echt van moet houden. Dat ben je zelf. Geef jezelf alle liefde en verzorging die je nu verdient. Hoop je stiekem nog dat je je ex terugwint? Stop met manipuleren of dagdromen. Verspil geen energie. Eerst jezelf gelukkig maken, dan volgt de rest vanzelf.

4. Zit goed in je vel

Je lichaam is je vriend. Luister goed naar de signalen en focus! Stress/fysieke mankementen = alarmknop: Goed eten, bewegen, niet te veel gewichtsschommelingen en stressverhogende omstandigheden vermijden.

5. Vermijd je vijanden

Te veel drank (meer dan twee glazen per dag), elke twee minuten gespannen op je smartphone kijken, te weinig slapen en impulsief gedrag als reactie op je eigen heftige emoties zijn nú je vijanden. Dus niet je ex, je schoonfamilie, een advocaat, roddelende mensen of de nieuwe partner van je ex.

6. Straal!

Zet een superleuke foto van jezelf neer. Van vroeger, van nu. Je huis opruimen en gezellig maken geeft jou ook glans. Je bent in een nieuwe fase van je leven beland. Verdriet, pijn en andere emoties horen er nog een tijdje bij, maar je hoeft geen slons en schaduw van jezelf te worden. Aai jezelf af en toe over je arm, dat helpt écht!

7. Spullen teruggeven

Geef je ex binnen twee weken al zijn spullen terug. Aan die spullen hangt nu echt de verkeerde energie. Ook al adviseren je vriendinnen of je familie anders, weg ermee.

8. Denk aan deze smartphone-policy

Mail en sms NIET ‘s nachts. En zeker geen haatberichten richting je ex. Als een boemerang komt de ellende dan terug. Bij voorkeur niet na 21.00 uur bellen (emoties en gesprekken blijven dan rondtollen tijdens je slaap) en plan gesprekken met je ex in het daglicht, ook over de telefoon. Dan heb je de tijd om het een en ander te verwerken.

9. Speel je kinderen niet uit

Het is ronduit schadelijk voor ze als je via hen je boosheid, wraak en verdriet wilt manifesteren richting je ex. Wees niet die zielige moeder.

10. Verras je vriendinnen

Je vrienden steunen je beter als ze zien dat je positief bezig bent. Echte vrienden zijn onder de indruk als je positieve stappen neemt. Verras ze. Laat je niet verleiden tot negatief gedrag of roddelen. Sta erboven voor je eigen geluk. Kinderen vinden het echt gaaf als ze een stralende en daadkrachtige moeder zien. Zo’n voorbeeld dragen ze hun leven lang mee in hun hart.

Topvriendinnentip:

Beste middel tegen buikpijn, stress/emotieaanvallen en slecht slapen: vanaf vandaag, niet, néé nooit meer je ex zijn where abouts checken op social media. Focus op je eigen leven is je beste medicijn!

Eveline Jurry is auteur van het boek Je wordt weer gelukkig, het eerste handboek over hoe je dagelijks kunt blijven functioneren in een scheiding en expert op het gebied van Positief Scheiden. Haar eerdere blogs lees je hier.

Ligt een van jouw (goede) vriendinnen in scheiding? Hier tien tips die je zéker met haar moet delen!
Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond
30 september 2017

Zo bereik je je doelen makkelijker


Advies Gezond
20 augustus 2016

Een goede nachtrust? Blijf van die snooze-knop af


Stress
5 januari 2017

Handig: een cursus zelfwaardering


Doen Gezond Koken Voeding
10 mei 2016

Gezonde ijsjes!


Brein Gezond
22 november 2016

6x zo ga jij om met een slechte dag


Gezond
6 februari 2017

Mark Tuitert: ‘Zo houd je goede voornemens vol!’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!