2 gezonde, zelfgemaakte sportdrankjes van Mark Tuitert

Na een pittige workout is het essentieel dat je zorgt dat je lichaam de juiste stoffen binnenkrijgt, zodat je zo snel mogelijk herstelt. Het voorkomt kramp, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en niet onbelangrijk: blessures. Direct na de training is het vooral belangrijk dat je vochtbalans weer op orde komt, zeker in de zomer. Met dit warme weer onderschat je vaak hoe snel je uit kunt drogen.

Water drinken is altijd een goede optie, maar soms wil je gewoon net iets meer. Om te voorkomen dat je naar de frisdrank of te zoete, kunstmatige sportdrankjes grijpt, twee zomerse suggesties voor je eigen gezonde dorstlessers:

1. Watermeloen met kokoswater

Volop beschikbaar in de zomer is natuurlijk de watermeloen. Familie van de komkommer en pompoen is het stiekem eigenlijk een groente. Pak je maar mooi even mee! Het zou zonde zijn om geen gebruik te maken van deze natuurlijke dorstlesser. Niet alleen zit hij boordenvol water, maar hij is met name gevuld met magnesium. Een stofje waar je spieren je erg dankbaar voor zullen zijn. Kokoswater zorgt ervoor dat je elektrolyten in balans blijven. Natrium, kalium en chloride zijn de belangrijkste elektrolyten van het lichaam. Stoffen die je met name bij zware inspanningen ‘gebruikt’.

In de blender:

  • 100 gr watermeloen
  • 200 ml kokoswater
  • sap van ½ citroen

En doe er zoveel ijsblokjes bij als je maar wilt!

2. Gember citroen

Vroeger alleen te vinden bij de toko maar nu struikel je er zowat over en wordt het zelfs een superfood genoemd: gember! Boordevol antioxidanten en het schijnt ontstekingsremmend te werken, wat fijn is bij bijvoorbeeld het herstel van blessures. Citroensap bevat grote hoeveelheden vitamine C, wat weer goed is voor je weerstand. Proost!

In de blender:

  • 250 ml water
  • sap 1 citroen
  • geraspte gember (blokje van 2 cm)

En voeg lekker veel ijsblokjes toe!

Sportdrankjes

Regel bij sportdrankjes is dat ze veel water bevatten en zo min mogelijk suikers! Geniet ervan en sport ze deze zomer! En natuurlijk hoor ik het graag als jullie suggesties hebben voor andere gezonde sportdrankjes…

Deel artikel

Ook interessant

Voeding
23 april 2018

Recept van DISQ: geroosterde bloemkool met limoenkip

Advies Gezond
20 augustus 2016

Een goede nachtrust? Blijf van die snooze-knop af

Gezond Voeding Winactie
31 januari 2018

WIN: 5x een gezond pakket van Rude Health

Doen Gezond Koken Voeding
22 juli 2016

Drink jezelf gezond: Citroentijm & meloen

Gezond Voeding
19 april 2016

De avocado is niet gezond, maar supergezond!

Body & Mind Brein Geven & ontvangen Gezond Lifestyle
11 november 2016

Zo kun je beïnvloeden hoe anderen je zien

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!