3 heerlijke zoete aardappel recepten van Miljuschka

De zoete aardappel noemt Miljuschka een toverstafje! Nadat de aardappel gekookt of gepoft is, zijn ze op zo veel verschillende manieren te gebruiken. Ze helpen je beter te denken, door de vitamines B, C en kalium die erin zitten. Heb je nog wat geroosterde stukjes over, of misschien zelfs met opzet wat extra gemaakt? Restjes als deze kunnen met een beetje hulp omgetoverd worden tot heerlijke nieuwe gerechten. Wij hebben 3 recepten voor jou. 

Zoete-aardappel-cookies-snack voor ca. 20 stuks

INGREDIËNTEN

  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 1ei
  • 150 g gare zoete aardappel (geroosterd, gebakken of gepoft)
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 100 g witte chocolade, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor tot 190 C. Meng boter, suikers en ei in de keukenmachine tot het volledig is gemengd.
  2. Voeg de zoete aardappel toe en draai tot een homogene massa.
  3. Voeg bloem, bakpoeder, zout en sinaasappelrasp toe en maal tot alles goed gemengd is.
  4. Haal het deeg uit de machine en meng de witte chocolade erdoor. Laat het deeg daarna 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Schep met behulp van een eetlepel kleine bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Bak de koekjes in 15-18 minuten goudbruin.

Zoete-aardappel-burger hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 80 g havermout of broodkruim
  • 300 g witte bonen (uitlekgewicht)
  • 150 g gare zoete aardappel (geroosterd, gebakken of gepoft)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 lente-uien, in dunne ringen

BEREIDING

  1. Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Voeg de overige ingrediënten toe en draai kort tot een samenhangende massa.
  2. Verdeel de massa in 4 burgers.
  3. Verhit 4 el olie in een ruime koekenpan op laag vuur. Bak de burgers in circa 10 minuten aan beide kanten goudbruin.

SERVEERTIP

Snijd 4 hamburgerbroodjes doormidden en beleg ze met de burgers en (een kwart van) de volgende ingrediënten: 1 rijpe avocado, schoon en in plakken • 8 radijsjes, in dunne plakjes • 1/4 ijsbergsla, fijngesneden • 4 el mangochutney • 4 el mayonaise

Zoete-aardappel-gnocchi hoofdgerecht voor 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 200 g gare zoete aardappel (geroosterd, gebakken of gepoft)
  • 125 g bloem
  • 1 eidooier
  • snuf zout

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng kort tot een samenhangend deeg.
  2. Verdeel het deeg in tweeën op een met bloem bestoven werkvlak. Rol ieder deel uit tot een lange worst, ter dikte van een knakworst.
  3. Snijd de worsten in stukjes ter grootte van een wijsvinger.
  4. Breng een ruime pan met flink gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe.
  5. Kook de gnocchi circa 3 minuten, tot ze naar de oppervlakte drijven.

Benieuwd naar meer heerlijke gerechten? Lees hier 3 supergezonde slowjuicer-recepten! 

 

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!