3 superslimme apps die je móet hebben

shutterstock_206857306

Het zijn 3 totaal verschillende apps, maar alle drie zo slim en handig dat we je ze even met je móeten delen.

 

1. Doe je huiswerk met Mr. Chadd

Wie? Mr. Chadd. Een app voor huiswerkbegeleiding. Als leerling op het voortgezet onderwijs hoef je nu niet meer de deur uit voor je vragen over wiskunde, Frans of scheikunde. Je kunt nu on demand een slimmerd via je smartphone om hulp vragen. Mr. Chadd is zijn naam, en erachter zit een groep getrainde universitaire studenten die onder andere zijn getoetst op vakkennis en didactiek.

Handig voor de leerlingen, want zij hoeven de deur niet uit en kunnen Mr. Chadd inschakelen voor alle vragen over schoolvakken van half vier ‘s middags tot ‘s avonds half tien ‘s avonds. Mr. Chadd geeft direct antwoord. En ook handig voor ouders, want je betaalt een abonnement per maand – en je bepaalt zelf het aantal minuten – en dat kun je ook makkelijk weer veranderen. Slimme jongen, die Mr. Chadd.

Abonnementen zijn hier af te sluiten. De Mr. Chadd-app is gratis te downloaden in de Appstore en de Playstore.

shutterstock_256066294

2. Daten? Nee, gewoon een drankje drinken

Kijk, dát is waarom het met dates vaak zo spannend is – het MOET goed gaan. En die hooggespannen verwachting – die vaak eindigt in een mislukking – haalt de nieuwe app ohello eraf. Singles kunnen nu namelijk een snelle, ongedwongen ontmoeting plannen. Want waar datingapps bijna gemaakt lijken zijn om alleen foto’s te bekijken en te chatten, kun je met ohello snel en eenvoudig online browsen naar leuke singles bij jou in de buurt. Met één druk op de knop stuur je de persoon van jouw keuze een verzoekje om op een hello te gaan, en drie kwartier later doe je samen een drankje, ergens in een leuk tentje dat tussen jullie in ligt, en door de app is geselecteerd. Je afspraak duurt drie kwartier, dan is je hello voorbij. Tenzij je het natuurlijk heel gezellig hebt: dan bepaal je zelf hoe laat je het maakt.
Het is dus geen date, het is gewoon een hello. Geen hoge verwachtingen, niet de onnodige druk of beladenheid die een echte date vaak met zich meebrengt. Laat je checklist waar ‘de ware’ aan moet voldoen thuis liggen, en laat je verrassen door de persoon die voor je zit.
Meer info vind je hier. De gratis app is gemaakt voor iPhone en Android.shutterstock_372542569

3. Een fotoalbum maken met je smartphone

Hèhe, hij is er, een smartphone-app voor fotoboeken. Want is er nou fijner dan het vakantiegevoel nog even vast te houden op de terugweg van je vakantiebestemming? Of juist de alledaagse momenten die je snel met je smartphone hebt vastgelegd opnieuw te beleven? Je herinneringen kun je nu gemakkelijk en snel vastleggen  in een fotoboek met de smartphone-app van Albelli. Je maakt in een handomdraai een vierkant fotoboek (keuze uit drie formaten). En natuurlijk kun je foto’s uit de filmrol van je smartphone gebruiken. Maar ook kun je – door de volledige integratie van Facebook, Instagram en Dropbox – foto’s die hier opgeslagen staan importeren. Mooi! Gaan we direct een leuk album van Wendy Online maken!

De Albelli-app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store.

 

shutterstock_250871092

Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Gezond
2 april 2017

8 tips om de dag goed af te sluiten (en beter te slapen)


Gezond
29 januari 2017

Een trillend ooglid: hoe kom je eraan en hoe kom je er vanaf?


Advies Body & Mind Gezond
6 april 2016

Fris en fruitig met je adem!


Gezond lifestyle Magazine
27 september 2016

Liesbeth vertelt: langzaam blind en doof worden


Doen Gezond Koken Voeding
19 juli 2016

Koken met aanbiedingen: Taartje van blauwe bessen, nectarines, gember en limoen


Achter de schermen Bewegen Gezond Magazine Vrijheid & ambitie
4 augustus 2016

Moedig samen met Wendy en Herman onze Olympische heldinnen aan

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!