3x de fijnste ontbijtjes met yoghurt

shutterstock_209097265
Heb jij nieuwe inspiratie nodig voor een lekker yoghurtontbijt? Geen nood! Wendy Online deelt drie nieuwe recepten met je. Zo kun je elke dag ontbijten met yoghurt, maar blijf je toch gevarieerd.

1. Chiapudding

Een chiapudding met yoghurt? Ja, het kan! Heel simpel, snel klaar én makkelijk van te voren te bereiden. Zo heb je ook nog eens meer tijd ’s ochtends. Doe twee lepels chiazaad in een schaaltje en meng hier yoghurt door. Mix er ook nog wat granen doorheen en zet het een avond van te voren in de koelkast.
shutterstock_241957111
Je zult zien dat wanneer je je ontbijt ’s ochtends uit de koelkast haalt de chiazaden en de yoghurt een pap zijn geworden. Je kunt de yoghurt ook vervangen door melk. Maak het geheel af met granaatappelpitjes.

2. Yoghurtsmoothie

Drink jij je ontbijt liever? Dan is dit recept echt iets voor jou! Doe wat yoghurt in een blender en voeg hier je favoriete vruchten aan toe. Wij raden frambozen en bramen aan.
Yoghurtje2
Om je ontbijtje helemaal af te maken, kun je gojibessen, zonnebloempitten, granen en chiazaad toevoegen. Wedden dat dit ontbijt jou de rest van de dag energie oplevert?

3. Blauwe bessen

Om het simpel te houden, delen we ook een ‘gewoon’ schaaltje yoghurt. Je hoeft natuurlijk geen blender te hebben om jouw perfecte yoghurtontbijt te maken. Ook hoef je geen nacht te wachten voordat je ontbijt klaar is. Dit recept is voor iedereen haalbaar en ook nog eens hartstikke lekker.
shutterstock_154277930
Blauwe bessen zitten vol antioxidanten en vitaminen. Dit maakt ze het nummer 1 ingrediënt voor een gezond ontbijt. Voeg een paar handjes van de prachtige blauwe vrucht toe aan je favoriete yoghurt en maak het geheel af met je favoriete muesli.

Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!