5 effecten die worden veroorzaakt door stress

Iedereen heeft er weleens mee te maken gehad, namelijk: stress. Dit komt bijvoorbeeld door drukte op je werk, een verandering of misschien wel een hele heftige gebeurtenis. Een beetje spanning of stress is heel normaal, maar teveel kan ook een negatief effect hebben. 

De oorzaak van stress

Waar komt stress nu eigenlijk vandaan? Probeer te ontdekken waar het aan ligt. Blijf er niet mee doorlopen, maar pak het aan.

1. Verminderde weerstand

Stress past je immuunsysteem aan. Hierdoor heb je kans om eerder verkouden of grieperig te worden. Veel mensen eten in een stressvolle periode te ongezond of te veel. Dit is slecht voor je. Probeer toch regelmatig gevarieerd en niet te vet of te zout te eten. Hoe moeilijk het ook klinkt, gewoon doen!

2. Telkens moe

Door spanning en stress slaap je waarschijnlijk te kort. Hierdoor breng je de dag door met minder energie. Het gevoel van moeheid kan continu aanwezig zijn. Ga daarom eerder naar bed en probeer de uurtjes slaaptekort in te halen.

3. Buikpijn

Ken je die pijnlijke knijpbeweging als je gestrest bent? Als je gespannen bent maakt je lichaam meer maagzuur aan. Spanning zal geen (ernstige) maagaandoeningen veroorzaken, maar het kan buikpijn wel verergeren.

4. Vergeetachtig

Door spanningen en stress kan je meer dingen gaan vergeten. Je noteert van alles in je telefoon, maar toch vergeet je die herinneringen weer. Je hoofd zit dan vol met gedachten die je geheugen in de weg zitten. Neem het jezelf niet kwalijk en bouw het rustig op.

5. Hoofdpijn

Hoofdpijn is een heel bekend symptoom bij stress. Voel je de hoofdpijn opkomen? Doe dan rustig aan en probeer je te ontspannen. Probeer eventueel te slapen en neem een aspirine.

Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Gezond Voeding
30 juli 2016

8x etenswaren om te mijden voordat je naar bed gaat


Bewegen Gezond
30 mei 2017

8 redenen om met yoga te beginnen


Gezond Goed nieuws Voeding
4 juni 2016

Yes! Een drankje maakt gelukkig


Gezond
22 juli 2017

8 manieren om slapend gewicht te verliezen


Gezond Stress
4 december 2017

Waarom ik niet zo succesvol ben als mensen denken


Stress
25 mei 2016

Live-muziek zorgt voor een lager stresslevel!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!