5 tips om je kind meer groente te laten eten

Voor sommige kinderen misschien niet favoriet: groente. Toch is groente erg belangrijk voor kinderen om gezond op te groeien. Het bevat weinig calorieën, maar wel veel vitamines en mineralen. Hoe zorg je er nu voor dat je kind genoeg groente eet? Vijf tips. 

Gezond tussendoortje

Probeer vaker groente als tussendoortje te geven. Plakjes komkommer, reepjes paprika, snoeptomaatjes of een worteltje, allemaal ideaal als tussendoortje.

Verstop het

Nee, niet letterlijk verstoppen. Verstop groente in sauzen bijvoorbeeld. Laat kant-en-klare sauzen uit de supermarkt lekker staan. Het is veel beter om zelf een tomatensaus te maken. Dan kun je er gelijk wat extra groente aan toevoegen!

Geen zoete beloning, eerst groente

‘Als je je groenten opeet, krijg je een toetje.’ Geen handige tekst, want je kind beseft meteen dat jij een toetje dus ook lekkerder vindt dan groente. Doe liever samen een spelletje als beloning.

Eigen keuze

Laat je kind zelf kiezen. Kinderen vinden het leuk om iets te mogen bepalen. Ze zijn dan gemotiveerder om de groente ook op te eten.

Samen in de keuken

Laat ze meehelpen in de keuken. Wassen, snijden, koken, bereiden, proeven… Je zelfbereide groentjes eet je een stuk liever, toch?

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond Winactie
4 oktober 2017

Waarom staand werken goed voor je is + WIN een Upstaa

Gezond Magazine Voeding
10 januari 2018

Recept: knapperige taco’s met rauwe coquilles

Body & Mind Gezond Liefde Relatie
5 februari 2018

10x wat je slaaphouding over je relatie zegt

Beauty Gezond lifestyle
8 september 2016

Aardbei in je haar? Doen!

Stress
19 juni 2016

Wat zijn de symptomen van stress?

Brein Gezond lifestyle
11 april 2016

Een zee van verlichting

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!