5 tips om je kind meer groente te laten eten

Voor sommige kinderen misschien niet favoriet: groente. Toch is groente erg belangrijk voor kinderen om gezond op te groeien. Het bevat weinig calorieën, maar wel veel vitamines en mineralen. Hoe zorg je er nu voor dat je kind genoeg groente eet? Vijf tips. 

Gezond tussendoortje

Probeer vaker groente als tussendoortje te geven. Plakjes komkommer, reepjes paprika, snoeptomaatjes of een worteltje, allemaal ideaal als tussendoortje.

Verstop het

Nee, niet letterlijk verstoppen. Verstop groente in sauzen bijvoorbeeld. Laat kant-en-klare sauzen uit de supermarkt lekker staan. Het is veel beter om zelf een tomatensaus te maken. Dan kun je er gelijk wat extra groente aan toevoegen!

Geen zoete beloning, eerst groente

‘Als je je groenten opeet, krijg je een toetje.’ Geen handige tekst, want je kind beseft meteen dat jij een toetje dus ook lekkerder vindt dan groente. Doe liever samen een spelletje als beloning.

Eigen keuze

Laat je kind zelf kiezen. Kinderen vinden het leuk om iets te mogen bepalen. Ze zijn dan gemotiveerder om de groente ook op te eten.

Samen in de keuken

Laat ze meehelpen in de keuken. Wassen, snijden, koken, bereiden, proeven… Je zelfbereide groentjes eet je een stuk liever, toch?

Deel artikel

Lees ook


Bewegen
2 april 2017

10 redenen waarom yoga goed voor je is


Bewegen
10 april 2017

Mark Tuitert: ‘Boek je te weinig resultaat? Met deze 5 tips lukt het wel!’


Advies Body & Mind Gezond
16 april 2016

Minder douchen is beter voor je


Gezond Voeding
1 augustus 2017

16 makkelijke manieren om gezond af te vallen volgens diëtisten


Bewegen Gezond
23 oktober 2017

Stop met afvallen: word fit!


Doen Gezond Koken Voeding
10 mei 2016

Gezonde ijsjes!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!