5 tips om je 's ochtends snel op te maken

Snelle_opmaak_tips1Om te voorkomen dat je nog snel je mascara op doet terwijl je in de file staat, of het gevoel hebt maar half opgemaakt de deur uit te zijn gehaast om de kids naar school te brengen, is het fijn om ’s ochtends een makkelijke make-up routine te hebben. Met deze 5 tips ben je al aardig op weg:

1. Je basisproducten binnen handbereik

Als je veel make-up hebt is het al handig om daar een systeem voor te bedenken zodat je het makkelijk terugvindt, en in het geval van je dagelijkse make-up kun je daar het beste een apart make-up tasje of plankje voor hebben.  Zoeken kost tijd, en dit zijn toch de producten voor dagelijks gebruik. De key items die je  binnen handbereik moet hebben:

4_lipstick-print-makeup-bag

– BB of CC cream
– primer en foundation (als je bovenstaand niet gebruikt)
– concealer
– bronzing powder of blusher
– mascara
– oogpotlood/eyeliner (mits je die gebruikt)

2. Hydrateer

Om er fris en fruitig uit te zien is hydratatie noodzakelijk. Laat dit dan ook het eerste zijn wat je doet nadat je onder de douche vandaan komt: breng een moisturizer aan op je gezicht. Zodra je opstaat een glas water drinken werkt ook voor optimale hydratatie, dus nog beter als je het allebei doet. Ga je voor echte tijdswinst? Kies dan een getinte dagverzorging zoals de Dermalogica Sheer Tint SPF 20, Vichy Lumineuse of Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release SPF 15.

Dermalogica_sheer_tint

Vichy_lumineuse Estee_Lauder-Gezichtsmake_up-DayWear_Sheer_Tint_Release_SPF15

3. Krul je wimpers

Als we gehaast zijn kunnen we er bij het aanbrengen van mascara weleens een zooitje van maken (lees: het zit bijna op je voorhoofd). Je wimpers alvast krullen met een wimperkruller zorgt ervoor dat de mascara makkelijker over je wimpers glijdt.

Tweezerman-Lashes-Wimperkruller_Rose

4. Kies voor neutrale lippen

Even snel een rode lippenstift opdoen is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij moet je ook altijd even checken of het niet op je tanden zit. Maak het jezelf niet te moeilijk als je ’s ochtends in een rush bent en kies voor een neutrale lipkleur. Handig daarvoor zijn de lippenstiften in de vorm van een dik lippenpotlood: Rimmel Lasting Finish Colour Rush Balm (in de kleuren Drive Me Nude of Give Me a Cuddle), Sisley Phyto Lip Twist (in Nude of Baby) of Clinique Chubby Stick Baby Tint (alle kleuren).

Rimmel_London-Lipstick-Lasting_Finish_Colour_Rush_Balm Sisley-Lippen-Phyto_Lip_Twist clq_Z4CF_402x464

5. Fixeer

Je bent opgemaakt. Nu is het zaak dat het er de rest van de dag goed op blijft zitten. Fixeren doe je met een make-up fixer of beauty mist. We hebben al eerder een overzicht van deze producten gemaakt waarmee je huid de hele dag gehydrateerd blijft en je make-up niet uitloopt.

Tekst: Karine Bloem. Inspiratie: Aboutstyle.com
Make-up & GO! met deze 5 tips:
Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
13 augustus 2017

Een eigen yoga-routine creëren: hoe doe je dat?

Doen Luisteren Stress
26 februari 2018

Waarom het lastig is te stoppen met hollen

Bewegen Gezond
23 oktober 2017

Stop met afvallen: word fit!

Gezond Voeding
5 februari 2017

Zo maak je thee supergezond

Stress
26 augustus 2015

Goed nieuws: augurken verminderen stress

Brein Gezond Lifestyle Stress Vrijheid & balans
19 juli 2018

In je bikini op Insta: durven we dat echt allemaal?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!