5x kartonnen speelgoed zelf maken

Bij elk nieuw apparaat dat we kopen of nieuwe online bestellingen die we ontvangen, komt er ook weer een kartonnen pakket in huis. Meestal worden we erg blij van de inhoud van het pakket, maar de dozen gooien we vaak weg. Niet meer doen, want met dat karton kun je op zijn minst 5 keer bijzonder speelgoed zelf maken. 

kartonnen speelhuis

Een klein dorp is snel gebouwd

Buiten slecht weer? Binnen kunnen kinderen spelen in een mooi speelhuisje gemaakt van een kartonnen doos, gekleurd tape en papieren vellen. Met groen papier maak je gras, blauw papier worden wolken en zwaluwen maak je van stroken zwart papier.

kartonnen wasmachine

Samen de was doen

Het huishouden wordt een stuk leuker als je het samen kunt doen met jouw kinderen, geef jouw kind een eigen kartonnen wasmachine. Met een schaar maak je een deurtje en met een stift teken je de knoppen op de wasmachine.

kartonnen naaimachine

Kleding verstellen

Met een kartonnen naaimachine wordt kapotte kleding herstellen waarschijnlijk een stuk leuker. En hoe gedetailleerder de naaimachine hoe leuker, gebruik tape en een stift om knoppen te maken.

Kartonnen pizzaoven

Als een echte Italiaan…

Bak je pizza in je eigen oven! Een schoenendoos kan zomaar een oventje worden waarin jouw kindje de mooiste pizza’s bakt. Van vilt kun je pizza’s maken die jouw kinderen zelf kunnen samenstellen. En terwijl jouw kind pizza’s bakt, kun jij het avondeten klaarmaken.

kartonnen poppenbed

Uitgespeeld? Bedtijd voor aap

Na een lange dag spelen brengt jouw kindje eerst zijn aap naar bed, even goed toedekken met een lakentje en na een slaapliedje is het bedtijd voor jouw kindje. Mooi avondritueel voor het slapengaan.

Beeld: pimpelwit.nl, estefimachado.com.br, littleredwindow.com, madebyjoel.com, hellobee.com.
Voortaan geen kartonnen dozen meer weggooien, maar zelf speelgoed van maken! Wat doe jij met kartonnen dozen?
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!