5x simpel plantenpotten versieren

Nu we massaal aan het tuinieren zijn, komen er ook steeds meer potten in huis en in de tuin voor al die planten. Maar die standaard potten staan ook weer zo saai in de vensterbank. Gelukkig kun je deze plantenpotten gemakkelijk een make-over geven. 

Er is een geschikt idee voor elk interieur, van klassiek tot kleurrijk. En van handige ideeën tot plantenpotten die er gewoon mooier van worden.

plantenpot dipdye

Kleurverloop

Het ombre-effect zien we tegenwoordig overal, van gordijnen tot tafelkleden tot bij de kapper. Maar je kunt dit ook toepassen op plantenpotten. Met een witte pot van aardewerk krijg je het mooiste effect. Bij ispydiy.com vind je het stappenplan.

plantenpot met druppels verf

Oeps, gemorst

Grote, bolle plantenpotten vallen natuurlijk al goed op, maar met een flinke druppel verf maak je ze extra uniek. De truc is om niet teveel verf over de bovenkant te laten lopen, vervolgens wacht je af totdat het goed gedroogd is. Bekijk het idee bij ikea.se.

plantenpot met stippen

Polkadot

Stippen zijn altijd goed en doordat je alleen gebruik maakt van een porseleinstift kun je deze plantenpot heel snel maken. Leuk als cadeautje met een klein plantje erin. Bekijk meer foto’s bij showmepretty.com.

plantenpot neon

Kleur in huis

Natuurlijk zijn planten groen en brengen deze al kleur in huis, maar als je een plantenpot met contrasterend neon verft, wordt het thuis extra vrolijk. Je vindt het stappenplan bij theproperblog.com.

plantenpot kruiden

Duidelijk

Met al die groente, fruit en kruiden in huis kun je wel eens vergeten wat ook alweer wat was. Gelukkig is daar een simpele oplossing voor. Schrijf met verf op de pot wat erin groeit, zo kun je je nooit vergissen. Kijk bij bodhiluxe.com voor meer foto’s.

Dankzij de moestuinactie staat jouw huis waarschijnlijk vol met plantenpotten, zo maak je de potten mooi en bijzonder!
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!