5x yoga-oefeningen voor betere seks

zin in seks door yoga

Deze vijf simpele yoga-oefeningen zijn niet alleen goed voor je lichaam. Ze kunnen ook tussen de lakens goed van pas komen… 

1. Sun Salute

De Sun Salute zorgt ervoor dat je spieren tot rust komt en er nieuwe energie door je lichaam stroomt. De Sun Salute is de beste manier om te mediteren in beweging. Aanbevolen is om dit één tot vijf keer per dag te doen voor een optimaal resultaat. Bekijk hieronder hoe je ‘m uitvoert.

2. Mula Bandha

Deze beweging is bedoeld om helemaal tot in je wortels tot rust te komen. Het is de basis tot innerlijke rust en daardoor kun je meer plezier hebben in bed. Voor de Mula Bandha moet je in een ontspannen positie gaan zitten of staan. Zorg dat je voeten gekruist zijn en houd je rug recht. Doe je ogen dicht en adem rustig in en uit. Je kunt daarbij deze ademhalingsoefeningen toepassen.

3. Diamond Pose

Deze beweging ontspant je nek- en rugspieren en is goed voor je bekken. Bij deze beweging train je alle spieren die je ook gebruikt tijdens de seks. Ga in de kleermakerszit zitten en adem diep in. Wanneer je uitademt, laat je je gezicht rustig naar de grond zakken. Herhaal dit zo’n vijf tot tien keer.

4. Shoulder Stand

Deze oefening is erg goed voor je hormonale balans en bevordert je natuurlijke cyclus. Wil je ontdekken waar je naar verlangt? De Should Stand geeft je nieuwe perspectieven en ideeën die je daarbij helpen.

5. Halasana

Sta je nog in Shoulder Stand? Ga dan meteen door met de Halasana (ook wel Plow Pose genoemd). Blijf lekker op de grond liggen en duw je voeten tot achter je oren. Lig je dubbel? Blijf dan even zo liggen en adem een paar keer goed in en uit. Deze oefening is tevens goed voor je hormoonbalans en dit is één van de belangrijkste dingen die bijdragen aan orgasmes en plezier tijdens de seks.

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Gezond
9 oktober 2016

Een fluweelzacht gezicht start bij een gezonde huid


Body & Mind Brein Gezond
4 september 2016

Vind je innerlijke rust tijdens de eerste Inner Peace Conference


Voeding
20 februari 2017

Dit mag je niet meer eten van Mark Tuitert


Bewegen Gezond
19 juni 2017

Mark Tuitert vertelt hoe je kunt blijven sporten op vakantie


Advies Body & Mind Brein Gezond
3 juli 2016

De natuur als nachtlampje


Brein Gezond Goed nieuws
28 april 2016

Tekenen is goed voor je geheugen!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!