7x tips voor een georganiseerde dag

shutterstock_251385100

Iedereen is druk, druk, druk… Soms lijkt het wel alsof je handen tekort komt om alles in goede banen te leiden. Tijdens een drukke periode is het handig als je goed kunt organiseren. Is dit niet je sterkste kant? Geen nood, hier zijn wat handige tips om jou te helpen met organiseren.

1. Maak lijstjes

Dit lijkt een open deur, maar maak een lijstje waarop staat wat je op een dag allemaal wilt doen. Zo heb je een goed overzicht en kun je precies afstrepen wat je al hebt gedaan.

2. Gebruik een agenda

Schrijf alles in je agenda en bekijk per dag wat je op de planning hebt staan. Een makkelijker overzicht is er bijna niet, bovendien heb je je eigen planning altijd bij de hand.

3. Begin met iets stoms

Zie je ergens heel erg tegenop? Zet het op maandagochtend bovenaan je lijstje. Dan heb je het gelijk gehad en zit je er de rest van de week niet tegenaan te hikken.

4. Wees flexibel

Hoewel het bijhouden van je planning, lijstjes en agenda zorgt voor een duidelijk overzicht, kun je best een beetje flexibel blijven. Komt er iets tussen? Zie dit dan niet als een probleem. Met die instelling voorkom je stress en blijf je productief.

5. Zet een wekker

Neem een halfuur of een uur de tijd voor één van je taken. Op die manier blijf je niet te lang met één taak bezig. Je kunt een alarm instellen op je telefoon of gewoon een kookwekkertje pakken. Wees streng voor jezelf en stop zodra het alarm afgaat. Nog niet klaar met je taak? Calculeer dan in hoe lang je nog nodig hebt en plan dit in op een gunstig moment.

6. Houd het schoon

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Ruim voordat je aan je dag begint (of voordat je gaat slapen) alles op.

7. Neem op tijd pauze

Even ontspannen tussen alle drukte door is belangrijk. Zo maak je je hoofd even leeg en krijg je weer energie om aan iets nieuws te beginnen. Zorg ervoor dat je om het half uur of uur sowieso vijf minuten pauze neemt.

Heb je een drukke dag voor de boeg, maar zit je niet lekker in je vel? Lees deze handige tips dan even.

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook leuk


Body & Mind Gezond Magazine Video gezond Video magazine
30 oktober 2016

VIDEO: deze BN'ers doen een boekje open over hun gezondheid


Brein Gezond Goed nieuws
28 april 2016

Tekenen is goed voor je geheugen!


Voeding
5 april 2017

Recept voor een heerlijke zeebaars


Voeding
28 februari 2017

Recept: zalm crostini met avocado en grapefruit


Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?


Advies Brein Do It Yourself Gezond
16 mei 2016

Experimentje: ben je introvert of extravert?