7 voordelen van wandelen

Er zitten heel veel voordelen aan het maken van een frisse wandeling.  Zo maakt het je hoofd leeg, is het goed voor de ontspanning en goed voor je gezondheid. Hillary Clinton had er even behoefte aan na haar verloren verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten.

Nietsvermoedend maakte Margot Gerster met haar dochter een frisse boswandeling toen ze andere wandelaars tegenkwam. En dat waren niet zomaar wandelaars, het waren Hillary en Bill Clinton!

Op de facebook-pagina van Margot zegt ze: “Ik was zo ontzettend teleurgesteld na de verkiezingen en besloot dat er geen betere manier was om te ontspannen dan een wandeling te maken met mijn meiden. Ik ging naar mijn favoriete plek in Chappaqua. We waren de enigen daar en het was zo prachtig en rustig. Toen we weg wilden gaan, hoorde ik mensen mijn richting op komen. En daar was ze: Hillary Clinton samen met haar man Bill en hun honden, en ze deden precies hetzelfde als ik. Ik mocht haar een knuffel geven en vertelde haar dat het een van mijn meest trotse momenten was om als moeder Phoebe mee te nemen om op haar te stemmen. Ze bedankte me en we maakten nog even een praatje en toen liet ik ze weer verder wandelen.”

Maar dat gebeurde natuurlijk niet voordat er een foto werd genomen door Bill:

voordelen van wandelen

Waarom is wandelen zo goed voor je?

Het is niet zo gek om met een wandeling even te ontsnappen aan alle drukte of een moeilijke gebeurtenis. Er zitten namelijk heel veel voordelen aan wandelen, waardoor je je weer een stuk beter in je vel gaat voelen. We hebben er zeven voor je op een rij gezet:

1. Vermindert stress

Waar je ook wandelt, het verlaagt de aanmaak van het stresshormoon cortisol, maar uit onderzoek blijkt dat een wandeling in het bos, zoals Hillary deed, het allerbeste is om stress te verminderen.

2. Je wordt vrolijk

Door drie keer veertig minuten per week te wandelen word je een stuk vrolijker. Vooral postmenopauzale vrouwen hebben er baat bij.

3. Minder slapeloosheid en angsten

Wandelen rekent af met slapeloosheid en angst. Een stevige wandeling verhoogt de rustgevende neurotransmitter GABA. Bovendien wordt er endorfine aangemaakt waardoor je beter in je vel komt te zitten.

4. Verbetering immuunsysteem

Als je elke dag wandelt, nemen je witte bloedcellen toe. Ook andere cellen als neutrofielen en Natural Killer cellen nemen toe, waardoor je weerbaarder bent tegen infecties.

5. Stevige bbb

Als we iets wel graag van ons lichaam willen verstevigen dan zijn het wel onze benen, billen en buik. Dat zijn ook precies de lichaamsdelen die onder handen worden genomen als je wandelt!

6. Sterke botten

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die meer dan 10 kilometer per week lopen minder verlies van botweefsel hebben dan vrouwen die per week 1,5 kilometer wandelen.

7. Langer leven

Door regelmatig te wandelen kun je je leven verlengen. Zo blijkt uit onderzoek dat veel voorkomende klachten die optreden als je ouder wordt, op afstand worden gehouden door wandelen. Daardoor blijf je langer leven.

Bron: RTLnieuws.nl, ahealthylife.nl
Beeld: Facebook, Margot Gerster
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!