8x waarom zoenen zo goed is voor je gezondheid

4503810791_e572885353_b

We vinden het allemaal leuk: zoenen! ’t Liefst doen we het zo vaak mogelijk. Het komt ook nog eens je gezondheid ten goede. Wendy Online zet de voordelen op een rijtje. Tuit je lippen maar alvast.

1. Goed voor je immuniteit

Wanneer je verwikkeld bent in een gepassioneerde tongzoen kunnen er tot wel tachtig miljoen bacteriën worden uitgewisseld tussen jouw mond en de mond van je partner. Klinkt smerig, maar ‘t is juist hartstikke goed, omdat het zorgt voor een scala van micro-organismen wat weer een betere immuniteit oplevert.

2. Stimuleert je brein

Wanneer je lippen in aanraking komen met de lippen van een ander, reageren je zenuwen hier zo intens op dat het je brein stimuleert op een positieve manier. Ook komen de neurotransmitters dopamine en serotonine vrij die je een stukje blijer laten voelen.

3. Goed voor je gebit

Meer zoenen betekent minder gaatjes. Door te zoenen maak je meer speeksel aan wat je mond beschermt tegen bacteriën die je tanden en tandvlees kunnen schaden.

4. ’t Maakt je relatie sterker

Een van de hormonen die vrijkomt tijdens het zoenen is oxytocine. Dit hormoon staat volgens onderzoek in verband met monogamie. Volgens wetenschappers is de mate van monogamie hoger wanneer er veel gezoend wordt binnen de relatie.

kus1

5. Het zorgt voor minder stress

Door te zoenen verandert de energie in je lichaam en heb je minder spanning in je lichaam waardoor je meer kunt relaxen. Het speeksel tijdens een heftige zoen verdooft ook nog eens fysieke pijn.

6. Het verhoogt je seksdrive

Voor het geval je het nog niet wist: seks is ook hartstikke goed voor je gezondheid. Het bewijs.

7. Door te zoenen verbrand je calorieën

Een fijne tongzoen zorgt ervoor dat je alle spieren in je gezicht gebruikt, wat niet alleen goed is bij het verbranden van calorieën, maar ook nog eens bijdraagt aan het behouden van een jeugdige en blije uitstraling.

8. Het is een goede relatietest

Volgens wetenschappers kunnen mensen er door te zoenen achter komen of ze (nog) een goede match voor elkaar zijn. Als je niet meer geniet van de zoenpartijen met je partner, is de kans groot dat jij en je partner geen goede match meer zijn.

Bron: Pulptastic
Beeld: Flickr
Deel artikel

Lees ook


Gezond Goed nieuws Voeding
4 juni 2016

Yes! Een drankje maakt gelukkig


Gezond Stress
17 juli 2017

Relaxed op vakantie? 3x zo doe je dat…


Brein
29 januari 2017

Tips om makkelijker beslissingen te kunnen nemen


Brein Stress
18 mei 2017

5x hoe je obsessieve gedachten bant uit je brein


Advies Doen Gezond Uitgaan
21 mei 2016

Glutenvrije festivals & marktjes


Advies Body & Mind Gezond Voeding
22 oktober 2016

10x dingen die je kunt doen met kokosolie

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!