Aardbei in je haar? Doen!

Het is echt waar: aardbei is goed voor je haar. Dus nu het nog kan (ze zijn er nog!) kun je je haar hiermee een gezonde boost geven.shutterstock_241708507

Niet alleen lekker en gezond om op te eten, aardbeien zijn ook goed voor je haar én je hoofdhuid. De kleine vitaminebommen helpen je namelijk bij het reguleren van de pH-balans en de olieproductie. Helemaal goed dus als je problemen hebt met je hoofdhuid of last hebt van vet haar. Maar ook om je haar weer te laten glanzen.
Zo maak je zelf een aardbeien-haarmasker.

Aardbei met honing

Je kunt eenvoudig zelf een aardbeimasker maken. Hoe? Meng 5 grote of 8 kleine aardbeien met een eetlepel honing en voeg er een eetlepel kokosolie aan toe. Breng het mengsel aan op je haar en laat het een kwartiertje intrekken. Spoel het aardbeimasker daarna af met lauw water. Ruikt heerlijk, en is een heerlijke boost voor je haar en hoofdhuid.

Aardbei met mayonaise

Nóg een haarmasker op basis van aardbeien, met wel een heel bijzonder ingrediënt: mayonaise. Raar idee? Nee hoor, een van de basisingrediënten van mayonaise is ei – een ‘oude bekende’ haarglanzer.
Hoe je het masker maakt? Maak eerst een egale puree van 8 aardbeien. Voeg een eetlepel mayonaise toe, en meng het goed door elkaar. Verdeel het masker over je haar, masseer het goed in, en laat het een half uurtje inwerken. Was je haar hierna met een milde shampoo. En shine!

 

shutterstock_103789988

 

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!