Adopteer een stukje… kerk?

kerk

Misschien een idee voor een ludiek verjaarscadeau? Delft gaat onderdelen van de Nieuwe Kerk ‘verkopen’ om zo de restauratie van de kerk te kunnen betalen.

Je wordt dan wel niet daadwerkelijk eigenaar, je krijgt wel een officieel certificaat dat je de symbolische eigenaar bent, aldus een bestuurslid van de Stichting Fondswerving Restauratie Nieuwe Kerk Delft. Van de gulste gevers komt bovendien een plaquette in de kerk te hangen, is de verwachting.

Van orgelpijp tot grafmonument

Geïnteresseerden kunnen allerlei onderdelen van de kerk adopteren, van ramen en vloertegels tot orgelpijpen, pilaren en specifieke monumenten. De prijzen variëren tot een luttele vijftien euro voor een orgelpijp tot tienduizend euro voor het grafmonument van Hugo de Groot. Een pilaar in het zogeheten transept, ofwel dwarsschip in de kerk, kost vijftienhonderd euro.

De totale waarde van de ‘te verkopen onderdelen’ wordt geschat op honderdvijftigduizend euro. De restauratie van de kerk kost elf miljoen euro. Daarvan moet de kerk zelf drie miljoen euro betalen.

Bron: NU.nl
Beeld: oudeennieuwekerkdelft.nl
Een origineel cadeau voor iemand die uit Delft komt en alles al heeft 🙂
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!