All You Need Is Love: Casper & Celine 'Liefde voor altijd na Parijs'

all you need is love

Casper (33) en Celine (29) beleefden het meest romantische moment van hun leven in All You Need Is Love. Boven op de Eiffeltoren verklaarde hij haar de liefde. De twee zijn inmiddels al acht jaar samen én verloofd.

Hand in hand op de bank. Als zij door het praten vergeet haar drinken op te drinken, wijst hij haar erop. ‘Schat, neem een slokje. Het wordt koud.’ Eén weekend in de maand is het leven voor Casper en Celine, die allebei het syndroom van Down hebben, zoals ze het ’t liefst willen. Dan zijn ze samen, de ene keer bij haar ouders thuis, dan weer bij die van hem. Van Casper mag in dat weekend niet gepraat worden over hun eigen huizen, waar ze de rest van de tijd wonen en 24 uur per dag begeleiding hebben. Nu is nu en nu is samen.

Romantisch

In de kast bij Celines ouders staat de dvd van All You Need Is Love. Vijf jaar geleden is het alweer, maar ze kijken er nog geregeld samen naar. Celine: ‘Dan voel ik me weer helemaal verliefd, en dat voelt zo lekker.’ Casper was met zijn ouders in Parijs geweest en vond de Eiffeltoren met al z’n lichtjes zo romantisch, dat hij er ook met zijn vriendinnetje naartoe wilde. Met hulp van zijn vader schreef hij Robert ten Brink een brief. En zo zaten ze een paar weken later samen in de Thalys naar Parijs. Casper wilde Celine daar, boven op de Eiffeltoren, op Valentijnsdag, zijn liefde verklaren. Bloednerveus was hij, al had hij de tekst wel honderd keer geoefend. Hij wilde het zo graag goed doen, dat hij de woorden nu nog zo ongeveer uit zijn hoofd kent. Hij wil het voordoen en trekt zijn verloofde Celine van de bank. Ze pakken elkaars rechterhand. ‘Ik hou van jou, lieve Celine. Je bent de allermooiste en knapste vrouw. Ik blijf je altijd trouw. Happy Valentine.’

‘Als we de dvd terugkijken, voel ik me weer zo verliefd’

Ze knuffelen en hij geeft haar een kusje in haar nek. Celine moet lachen en vertelt na het giechelen de reden: ‘Ik stond boven op de Eiffeltoren met Casper en Robert, en weet je wat ik toen zei?’ Ze lacht weer. ‘Ik zei: Ik moet plassen.’ Na de Parijse liefdesverklaring eten ze in een restaurant en slapen in een hotel. Dat samen slapen, dat willen ze iedere dag wel. Vol overtuiging vertelt Casper dat ze gaan samenwonen, maar Celines twee moeders, die haar adopteerden toen ze twee maanden oud was, trekken aan de bel: ‘Weet je nog dat we daarover gepraat hebben? Dat gaat niet gebeuren.’ Ze leggen uit: ‘Celine en Casper hebben, doordat ze allebei het syndroom van Down hebben, een lager IQ dan de meeste volwassenen. Dan is samenwonen geen goed idee.’ De twee tortelduifjes trekken zich er niets van aan. Er samen over fantaseren is bijna net zo fijn.

Verloofd in de kerk

Die andere fantasie, trouwen, staat ook op hun lijstje. Het was Celine die heel geëmancipeerd haar Casper ten huwelijk vroeg na hun avontuur in Parijs. Een officieel huwelijk vonden alle vier de ouders wat ver gaan, omdat dit juridisch allerlei gevolgen heeft. Dus maakten ze van het verlovingsfeest een groots feest in de kerk. Met ringen, taart en honderden gasten. In een witte limousine rijden ze naar de kerk voor hun verlovingsfeest, dat door vrienden en familie is verpakt als een echt huwelijk. Als de deuren opengaan, barsten Celine en Casper beiden in tranen uit. Casper: ‘Celine moet altijd huilen, ook wanneer ik lieve woordjes zeg. Ik niet zo vaak. Maar wel toen de kerkdeuren opengingen. Het was zo mooi. Een soort droom.’ Voor het altaar zingt Celine een lied voor hem, dat ze kent van het Junior Songfestival: ‘Jij bent mijn rocky boy, rocky boy. Is het waar of een droom? En ik, ben ik jouw wondergril?’ Een overbodige vraag. Casper: ‘Ze kan zo mooi zingen, dat vind ik leuk aan haar. Als we niet samen zijn, stuurt ze me WhatsApp-berichtjes waarin ze voor me zingt. Dan voelt het even alsof ik weer bij haar ben.’

Lees ook: 25 jaar All You Need Is Love!

Bekijk: VIDEO: Robert ten Brink & Wendy over de liefde en VIDEO: Achter de schermen bij Robert ten Brink & Wendy

Bron: Wendy Magazine