Ambassadeurs Nicolette en Angela varen op de love boat voor het Aidsfonds

Het is vandaag Wereld Aids Dag. Om aandacht te vragen voor deze ziekte zal de reguliere GVB pont de gehele dag als speciale love boat over het IJ in Amsterdam varen. Ambassadeurs Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen stonden vanochtend om half 9 aan het roer, ze gaven de aftrap van de nieuwe Aidsfondscampagne Stop Aids. Uit liefde voor alle liefdes.

De love boat, met aan weerszijden red ribbons (het symbool van de aidsbestrijding), vaart vandaag nog de gehele dag over het IJ en iedereen is welkom aan boord!

Campagne

Aids heeft al voor 35 miljoen doden gezorgd, elk jaar komen er weer 1 miljoen doden bij. Het aidsfonds wil met de campagne duidelijk maken dat aids vele liefdes raakt, zeker in landen waar je niet vrij bent om te houden van wie je wilt. In dit soort landen krijg je geen hiv-remmers als je homo bent of laten moeders hun kinderen niet testen uit angst en schaamte. 

aidsfonds

Ambassadeur Nicolette

Onze columnist Nicolette Kluijver is al sinds 2010 ambassadeur van het Fonds. Ze is al een aantal keer naar Afrika geweest om het probleem met eigen ogen te zien. ‘Toen ik voor het Aidsfonds een sloppenwijk in Kenia bezocht, werd ik diep geraakt door alle onwetendheid rondom hiv en aids. En door alle armoede en de discriminatie. Ik zag ook zoveel angst bij mensen. Angst om je naaste te verliezen, maar ook om zelf slachtoffer te worden van hiv.’ Ook zag ze in dat seksuele voorlichting erg belangrijk is om de ziekte helemaal de wereld uit te helpen. ‘Biologie is daar geen vak om grapjes over te maken, zoals bij ons op de basisschool. Biologieles is daar een kwestie van leven of dood. Ik heb veel confronterende dingen gezien in Kenia, maar ik herinner me vooral de krachtige vrouwen die ik daar ontmoette.’

Hoe kan jij helpen?

Door toenemend conservatisme, armoede en uitsluiting groeit het aantal hiv-infecties in sommige regio’s explosief. Volgens Angela groothuizen ‘kunnen we met z’n allen een einde maken aan deze epidemie’. Op de site van het Aidsfonds lees je hoe jij levens kunt redden en mee kunt helpen aan het einde van aids! 

Deel artikel

Lees ook


Bewegen
27 februari 2017

De 5 bekendste yogavormen


Bewegen Brein Gezond Liefde Stress
12 november 2017

Female Sensual Qigong helpt je uit je hoofd en in je lijf


Stress
13 december 2016

Weg met stress in 30 seconden


Doen Gezond Koken Voeding
20 juli 2016

Drink jezelf gezond: Verse kruidenthee – lavendel & gember


Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?


Bewegen Gezond
29 mei 2017

Hoe word je een ochtendmens, zodat je dan kunt sporten?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!