Anna Nooshin: 'Ik vind het leven veel te leuk'

Het gaat duizelingwekkend hard met de prachtige Anna Nooshin. Jurylid van Holland’s Next Top Model, aan de desk bij RTL Boulevard, op avontuur in Expeditie Robinson, een lingerielijn bij Hunkemöller en al jaren super succesvol als vlogger, ondernemer, schrijfster van de bestsellers On Top en On Life, en vooral het gezicht van lifestyle webzine NSMBL.nl (Ensemble). Wie is deze waanzinnige vrouw die zelf zegt geen enkel talent te hebben?- annanooshin-5

Anna Nooshin praat met veel humor over zichzelf. Dan schetst ze het beeld van vroeger: een mollig meisje met een hoop haar over het ganse lijf en dus ook onder haar neus. De grap van toen: ‘Wat is Anna op een fiets? Een snorfiets!’ Ze kan er nog steeds om lachen. Dat ze als kind van een gevluchte familie uit Iran, zwervend van het ene asielzoekerscentrum naar het andere, op een dag zo trots als een pauw in een prachtig tweedehands bloemetjesjurk op school kwam en een klasgenote heel vilein hoorde zeggen: ‘Hé, die was van mij!’, dat was minder grappig. ‘Dat deed echt pijn. In pesten zit nooit humor. Ik denk gelukkig nooit terug aan mijn schooltijd, maar wil graag een keer iets met dat thema doen. Ik weet hoe klein je je voelt.’

Als kind droomde je ook over beroemd worden en je besloot, net als Oprah Winfrey, magisch te gaan denken. Hoe gaat zoiets?
‘Ik geloof er heel erg in dat je dromen kunt visualiseren. Niks is onbereikbaar. Als je graag genoeg wilt en er genoeg voor wilt laten, niet bang bent om hard te werken, is alles mogelijk. Alle succesvolle mensen hebben dat gemeen, die hebben kneiterhard gewerkt om aan de top te komen. En dat is mijn geluk: ik ben echt een werkpaard. Ik geniet intens van werken. Voordat ik naar Expeditie Robinson vertrok, waren mijn dierbaren bezorgd. Ze voorspelden een burn-out. “Anna, jij werkt veel te hard.” Ik vind juist dat ik nog veel te weinig doe. Daar kwam ik achter tijdens de Expeditie, op dat eiland miste ik mijn werk enorm.’

 

De rest van het interview met Anna Nooshin lees je in WENDY #9. Nu in de winkels.

Tekst: Robert Heukels
Fotografie: Danique van Kesteren

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!