Asperges met scrambled eggs en zalm van Luuk uit Wendy’s elftal

Luuk is één van de toppers die WENDY’s Elftal vertegenwoordigd. Naast DISQEN en voor de klas staan als meester, is voeding ook voor hem erg belangrijk. En hij kan heerlijk koken. Wat denk je van dit recept met asperges, scrambled eggs en zalm? Dat wordt smullen!

Als ik aan asperges denk, dan zie ik al snel een mooi opgediend bord voor me met natuurlijk ‘het witte goud’, gekookte eitjes, plakken ham en een botersausje. Voor mij is dit het traditionele recept zoals ik het vroeger voorgeschoteld kreeg. Als foodblogger vind ik het een uitdaging om met dit soort typische gerechten te spelen qua ingrediënten. Zo koos ik ervoor om het vlees te vervangen door vis.

Luuk_Wendy's elftal

Aan de slag:

Via het Aspergecentrum zag ik een oproep voorbijkomen voor een kookchallenge. Ze zijn opzoek naar jouw originele aspergerecept, waarbij de totale bereidingstijd niet langer dan 15 minuten mocht zijn. Challenge accepted, dacht ik!

Omdat we niet altijd aan één portie groente per dag komen, bedacht ik voor dit recept een creatieve oplossing. Ik mixte rauwe spinazie met 4 eieren in de blender. Hierdoor eet je zowel de asperges als spinazie, wat inhoudt dat je dus twee soorten groenten eet binnen een maaltijd!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

  • 800 gr asperges, zo’n 8 asperges per persoon
  • 6 eieren
  • 200 gr rauwe spinazie
  • 200 gr gerookte zalm
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el gesneden verse dille.
  • zout/peper naar smaak
  • Bereiding:

    Breng een flinke pan met water aan de kook. In de tussentijd blend je de eieren samen met de spinazie. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin het eimengsel. Blijf goed roeren, zodat je scrambled eggs krijgt.

    Als het water kookt, voeg dan de asperges toe en kook deze 8 min op hoog vuur voor een lekkere bite.

    Laat het eiermengsel afkoelen en dien alles op. Top af met verse dille.

    Variaties en meer:

    • Kun je niet loskomen van de combi ei-ham? Laat de zalm dan voor wat het is en kies jouw favoriete ham uit!
    • Heb jij asperges weleens gewokt? Kies in dit geval voor de groene variant, echt heerlijk!
    • Druppel wat extra vergin olijfolie over de asperges voor een extra smaaksensatie!

    Eet smakeluuk

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!