Wat een lef: je baan opzeggen om blogger te worden

ClaartjeMensen die een jobswitch maken, komen we bij Start People regelmatig tegen. Hun verhalen zijn inspirerend. Grote veranderingen mogen dan spannend en risicovol zijn, maar wie plezier boven angst verkiest, vergroot vaak zijn werkgeluk. Vandaag het verhaal van Claartje (27), die haar baan als hoofdredacteur van Vrouwen.nl opgaf om blogger te worden.

Live your dream

In november 2014 gooide Claartje Schröder het roer 180 graden om. “Ik koos in alle opzichten voor mezelf. Ik zegde mijn baan op, verbrak na zeven jaar mijn relatie (niet makkelijk!), ging een paar maanden op reis en stortte me volledig op mijn foodblog Foodness.nl. Je leeft maar één keer, why not live your dream?”

Huisje, boompje beestje

Claartje studeerde taal en communicatie en deed een master Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie werkte ze voor Elle.nl en niet lang daarna stond ze al aan het roer van online magazine Vrouwen.nl.

Ook privé leek het plaatje helemaal te kloppen. Claartje: “Mijn leven was steady, huisje, boompje, beestje. Mijn vriend en ik stonden op het punt een huis te kopen toen het ineens begon te kriebelen. ‘Is dit wel wat ik echt wil?’, vroeg ik me af.”

Foodness

“Ik kwam erachter dat ik een eigen bedrijf wilde. Mijn hele leven ben ik al dol op eten en vrienden vroegen me vaak om recepten. Van nature eet ik behoorlijk gezond, dus toen ik merkte dat steeds meer mensen zich daarvoor interesseerden, besloot ik een eigen blog te beginnen.”

“Anderhalf jaar geleden werd Foodness.nl geboren, een website over eten, bomvol gezonde, makkelijke en toch inspirerende recepten.”

Het roer om

Claartje combineerde haar baan een tijdje met haar bestaan als foodblogger. Maar toen haar website een succes bleek, ging het roer eind 2014 alsnog helemaal om.

“Er kwamen steeds meer merken die vroegen of ik iets met hun producten kon doen. Inmiddels word ik voor lezingen gevraagd als presentator en online influencer. En ik geef – onder meer samen met Daisy van I love health – workshops die steeds binnen no time zijn uitverkocht.”

Vanuit passie

De beslissing om het roer om te gooien, vond Claartje niet zo moeilijk. Maar het proces ernaartoe was niet makkelijk. “Ik vond het lastig om te herkennen wat er precies anders moest in mijn leven. Maar toen ik zag dat alles anders moest, ben ik er ook helemaal voor gegaan. En het is bijzonder hoe het balletje gaat rollen als je iets doet vanuit passie.”

“Ik houd me nu alleen maar bezig met voeding, recepten, workshops, food fotografie, reizen naar culinaire plekken, sport in combinatie met voeding en alles wat daarbij komt kijken. Heerlijk!”

Wereld veroveren

“Waar ik over één jaar of over vijf jaar sta? Geen idee, maar ik weet wel dat het leuk wordt. Mijn website krijgt nu een nieuw ontwerp, omdat ik food wil combineren met sport en health in het algemeen.”

“Daarnaast ben ik bezig met een Engelstalige versie van de site. Ik wil op nog veel meer plekken in de wereld gaan koken, proeven en ontdekken. Eigenlijk wil ik gewoon de wereld veroveren.”

Rianne Koene is werkcoach bij arbeidsbemiddelaar Start People en dé ervaringsdeskundige in Nederland op het gebied van werk en geluk op de werkvloer.

Banner_-_Werkgeluk_-_Start_People_(2015)[1]
Deel artikel

Ook interessant

Liefde Relatie Stress
10 november 2016

Een huwelijk zonder stress. Zo doe je dat

Doen Gezond Koken Voeding
2 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Zomerse rijstsalade op Italiaanse wijze

Gezond
28 april 2017

Zo word je een ochtendmens

Voeding
12 augustus 2018

Wil je minder snoepen? Probeer dit simpele trucje eens!

Bewegen Body & Mind Brein Gezond
29 oktober 2016

8x zo heb je binnen no time weer bakken energie

Bewegen Gezond
16 januari 2018

Wendy is ‘verslaafd’ aan de DISQ. Maar wat is de DISQ eigenlijk?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!