Een fluweelzacht gezicht start bij een gezonde huid

Wilde jij altijd al een mooie & gezonde huid en krijg je dat maar niet voor elkaar? Of weet jij gewoon simpelweg niet wat de beste manier is om een gezonde huid te krijgen? Wij hebben de stappen die jij moet ondernemen om de huid van je gezicht weer wonderschoon te krijgen.gezonde huid

Stap 1 in de weg naar een gezonde huid…

Reinig je huid elke dag, maar echt elke dag. Doe dit voordat je je verzorgingsproducten aanbrengt in de ochtend. Gebruik hiervoor een cleanser die jij erg fijn vindt. Vraag vriendinnen, kennissen of familie eens welke cleanser zij gebruiken. Misschien dat er zelfs een fijnere en betere cleanser bestaat!

Stap 2

Wat erg belangrijk is voor de basis van een gezonde huid is het aanbrengen van een goede en fijne dagcrème. Neem een dagcrème met SPF, dit beschermt je huid tegen de zon die je toch wel dagelijks tegenkomt buiten.

gezonde huid

Stap 3

Reinig voor het slapen gaan ook áltijd je gezicht. Je gezicht reinigen met water is niet genoeg. Wist je dat je je huid ook zou moeten reinigen als je geen make-up draagt? Altijd reinigen dus! Tip: Het gebruik van kokosolie is erg goed voor je huid. Niet alleen voor een droge huid, maar het kan ook helpen bij het genezen van wonden. Lees ‘Dit is waarom je nú kokosolie in huis moet halen’ om meer te weten.

Stap 4

Na het reinigen en voor het slapengaan breng je ook nog een fijne nachtcrème aan. Het is belangrijk dat dit echt een nachtcrème is en geen dagcrème. Hier zit namelijk wel degelijk verschil in. De nachtcrème is belangrijk om je huid te voeden tijdens de herstelperiode (je slaap). Het sleutelwoord voor een goede crème is HYDRATEREN. Vocht is zo ontzettend belangrijk voor een mooie en gezonde huid.

Wist je dat voedsel een hoop kan bijdragen aan een gezonde huid? Lees ‘8x geef je huid een boost met dit voedsel’ om erachter te komen wat je moet eten.

Bron tekst: Vrouwen.nl, Blog4Beauty
Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Voeding
29 november 2016

7x effectieve tips om van je honger af te komen


Gezond
23 november 2016

Brrrr: 6x de verrassende voordelen van koud weer


Advies Gezond Opvoeding Voeding
12 november 2016

Help! Hoe krijg ik mijn kind aan de groente?


Brein Gezond
2 juli 2017

Lisenka heeft een hoge dwarslaesie: ‘Het afhankelijk zijn, dat vind ik echt verschrikkelijk’


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Goed nieuws
27 oktober 2016

11x zo kun jij vandaag nog gezond gaan leven!


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Relatie Vriendschap
25 augustus 2016

Dit is waarom samen sporten het allerleukst is

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!