Een fluweelzacht gezicht start bij een gezonde huid

Wilde jij altijd al een mooie & gezonde huid en krijg je dat maar niet voor elkaar? Of weet jij gewoon simpelweg niet wat de beste manier is om een gezonde huid te krijgen? Wij hebben de stappen die jij moet ondernemen om de huid van je gezicht weer wonderschoon te krijgen.gezonde huid

Stap 1 in de weg naar een gezonde huid…

Reinig je huid elke dag, maar echt elke dag. Doe dit voordat je je verzorgingsproducten aanbrengt in de ochtend. Gebruik hiervoor een cleanser die jij erg fijn vindt. Vraag vriendinnen, kennissen of familie eens welke cleanser zij gebruiken. Misschien dat er zelfs een fijnere en betere cleanser bestaat!

Stap 2

Wat erg belangrijk is voor de basis van een gezonde huid is het aanbrengen van een goede en fijne dagcrème. Neem een dagcrème met SPF, dit beschermt je huid tegen de zon die je toch wel dagelijks tegenkomt buiten.

gezonde huid

Stap 3

Reinig voor het slapen gaan ook áltijd je gezicht. Je gezicht reinigen met water is niet genoeg. Wist je dat je je huid ook zou moeten reinigen als je geen make-up draagt? Altijd reinigen dus! Tip: Het gebruik van kokosolie is erg goed voor je huid. Niet alleen voor een droge huid, maar het kan ook helpen bij het genezen van wonden. Lees ‘Dit is waarom je nú kokosolie in huis moet halen’ om meer te weten.

Stap 4

Na het reinigen en voor het slapengaan breng je ook nog een fijne nachtcrème aan. Het is belangrijk dat dit echt een nachtcrème is en geen dagcrème. Hier zit namelijk wel degelijk verschil in. De nachtcrème is belangrijk om je huid te voeden tijdens de herstelperiode (je slaap). Het sleutelwoord voor een goede crème is HYDRATEREN. Vocht is zo ontzettend belangrijk voor een mooie en gezonde huid.

Wist je dat voedsel een hoop kan bijdragen aan een gezonde huid? Lees ‘8x geef je huid een boost met dit voedsel’ om erachter te komen wat je moet eten.

Bron tekst: Vrouwen.nl, Blog4Beauty
Bron beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
8 juli 2018

9x tips tegen een pijnlijk verbrande huid

Gezond Lifestyle Voeding
20 december 2017

Vegan hoofdgerecht met pompoen & bloemkool van Miljuschka

Voeding
29 maart 2017

Recept: Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

Apps & Tech Bewegen Gezond Lifestyle
6 september 2016

3 apps om fitter te worden

Bewegen
5 april 2017

Vraag en antwoord Laura Pels: Wat is HIIT?

Brein Gezond
25 mei 2017

Zo droom je alleen nog leuke dromen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!