Behind the scenes met Ali B


Dit is HET interview dat Wendy maken moest! Juist in deze tijd, waarin er meer dan ooit om verbinding wordt gevraagd, springt hij er het hardst bovenuit. Met zijn lef, zijn humor, zijn kunst om overal mee weg te komen. Een hippe bruggenbouwer; hij bestaat en hij heet Ali B. We namen een kijkje behind the scenes tijdens de fotoshoot met Ali B en Wendy voor WENDY #12 die nu in de winkel ligt.

Duizendpoot

Pas 35 is hij, maar sinds het begin van dit millennium doet Ali Bouali zo duizelingwekkend veel dat het lijkt alsof hij al decennia meeloopt. De man rapt, coacht, doet aan cabaret, heeft een eigen label, maakt prachtige programma’s op televisie, is echtgenoot, vader van twee jongens en verstaat de kunst te laten lachen, huilen, samenkomen. Jong en oud. Donker en blank. Ali is van iedereen, past bij iedereen. Als Ali bij DWDD huilt om zijn kinderen omdat hij ze ooit missen zal, huilen we massaal mee. Als Ali Herman van Veen en Boudewijn de Groot aan het rappen krijgt, komen we lof tekort.

schermafbeelding-2017-01-30-om-16-26-38

Boeiende wereld

Toch is hij dezelfde Ali die in zijn tienerjaren blowend, jattend en dealend de verkeerde keuzes op elkaar stapelde. Het grote lukken, het grote kunnen, dat zijn album Een Klein Beetje Geluk – zijn eerste in tien jaar – meteen alweer goud werd; het is hem niet komen aanwaaien, het is ook geen kwestie van geluk of toeval.
 Maar wat dan wel? Ali B. neemt geen blad voor de mond en neemt de lezers mee in zijn meer dan boeiende wereld. Waarin hij veel wijsheden deelt, zijn gedachten laat gaan over de komende verkiezingen, maar ook -als ieder mens- kwetsbaar blijkt te zijn. Zoals hij vertelt: ‘Toen ik werd gevraagd als coach van The Voice voelde ik een enorme onzekerheid. Zou ik het als rapper wel goed kunnen doen? Zouden mensen niet veel meer van me verwachten dan ik kon geven?’ Hoe heeft Ali zijn nervositeit overwonnen en werd hij een van de populairste en beste coaches ooit?

Een openhartig interview met Ali B

Wil je alles weten over hoe Ali met thema’s als liefde, geven en onzekerheid is omgegaan? En wil je lezen wat hij te vertellen heeft over de echte reden van zijn tranen in DWDD en zijn relatie met zijn ouders, lief en kinderen? Duik dan snel in het openhartige interview met Ali B in WENDY #12, het gloednieuwe magische nummer dat nu in de winkels ligt.

 

Tekst: Robert Heukels
featuredeeld: Moon Jansen
Video: Meijra’s supercut