Dit is het beste tijdstip om te gaan ontbijten

Begin jij altijd meteen met je ontbijt als je opstaat? Of laat je het ontbijt wachten tot je bijvoorbeeld op kantoor bent? Dit verschilt per persoon. Waarschijnlijk heb je al ontelbaar vaak gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar wanneer moet je nou eigenlijk ontbijten?

Je kunt het beste binnen een uur nadat je wakker bent geworden gaan ontbijten, volgens expert Dr. Oz. Daarna kun je je lunch het beste vier à vijf uur later eten en weer een aantal uur daarna is het tijd voor het avondeten.

Waarom?

Als je je aan dit vaste routine houdt, dan kom je minder in de verleiding om tussendoor te gaan snacken. Je lichaam raakt gewend aan je eetritme en je hebt voor de uren tussenin steeds genoeg in je maag zitten.

Als je alleen eet wanneer het je uitkomt, dan heeft dit invloed op je innerlijke biologische klok. Veel stofwisselingsprocessen zoals je spijsvertering, eetlust en de afbraak van vet hebben hier invloed op. Dus als je de ene dag ontbijt om 7 uur en de andere dag om 12 uur, en je houdt dit onregelmatige schema langer vast, dan schopt dit je stofwisseling behoorlijk in de war.

Tenslotte een laatste tip van Dr. Oz: je kunt het beste drie uur na het avondeten naar bed gaan. Dit voorkomt dat je later op de avond weer trek krijgt in snacks. Let’s try!


Ontbijt tip! ‘In 2 stappen een lekkere ontbijt smoothie van Rens Kroes’

Deel artikel

Ook interessant

Brein
3 april 2017

Wat doen rituelen voor ons?

Gezond Voeding
8 december 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Renate Gerschtanowitz

Gezond
18 september 2017

6 redenen waarom je beter kan gaan slapen zonder telefoon

Bewegen Vrijheid & balans
31 mei 2018

6 redenen waarom je vaker de fiets moet pakken

Gezond
13 februari 2017

Vijf tips voor meer beweging van Mark Tuitert

Gezond Lifestyle Voeding
9 januari 2018

Het ochtendritueel van Nyncke Beekhuyzen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!