Het beste uitje met je vrienden? Een escaperoom

Een hit in het land van leuke avondjes uit: de escaperoom. Wat dat is? Samen met vrienden (maar met collega’s kan het natuurlijk ook) een code oplossen onder grote tijdsdruk. Superspannend, en een heel bijzondere ervaring!

Ben jij er al eens geweest, in een escaperoom? Het lijkt op een thriller, zo’n spel. Samen met vrienden of collega’s word je namelijk opgesloten in een ruimte – die vaak uit meerdere kamers bestaat. Hier moet je een paar codes kraken. Hoe? Geen idee. Heel inventief zijn en gewoon dingen proberen, combineren en samen puzzelen. Slim zijn kán helpen, maar creativiteit of behendigheid kunnen ook een rol spelen.

Schiet nou op!

Van de ene oplossing val je in de volgende puzzel, en zo ga je hopelijk binnen de aangegeven tijd naar het eind. Tegen het eind wordt het alsmaar spannender: ‘Gaan we het halen?’ ‘Schiet op, kraak die code!’ ‘Als je nu dat zwarte vierkantje dáárin doet?’ ‘NEE!’ … Als je binnen een uur alles hebt opgelost, kun je zelf uit de kamer komen.
Superleuk voor een spannend avondje uit, dus. Meer weten? Klik hier.

Waar?

In het hele land heb je mooie escaperooms, zoals in Delft (de beste van 2015), deze in Bunschoten, of ook een goeie in Zwolle. Maar ook in Amsterdam, Utrecht, Alkmaar, Nijmegen vind je spannende exemplaren. En er bestaat inmiddels ook een buiten-escaperoom, mocht je het idee van opgesloten zitten te claustrofobisch vinden…

Veel plezier!

 

Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
24 november 2016

Wat je slaappatroon zegt over je persoonlijkheid

Gezond Lifestyle Mode & Beauty
8 september 2016

Aardbei in je haar? Doen!

Bewegen
29 maart 2017

4 tips om regelmatig sporten vol te blijven houden

Bewegen Gezond Voeding
25 september 2017

8 bewezen tips om af te vallen

Voeding
9 juli 2017

Smullen van Miljuschka’s cheesecake met biet

Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!