Binnenkijken bij Nicole Buch

Niets leuker dan bij bekende Nederlanders een kijkje in hun huis te nemen! In WENDY #15 mochten we binnenkijken bij Nicole Buch. 

Dit jaar is Nicole Buch te zien in Expeditie Robinson. Na jarenlang in Amsterdam te hebben gewoond, woont ze nu, prettig onthecht, in de natuur om de stap naar een nieuwe toekomst te maken. Vanuit haar hart beschrijft ze dit proces.

Nicole Buch, binnenkijken, wonen, interieur

‘Mijn recente verhuizing heeft me doen stilstaan bij het begrip ‘thuis’. Want wordt dat “thuis” bepaald door materiële of immateriële zaken? Wanneer voel je je thuis? Is dat als je een fijne plek hebt om te wonen óf als je mensen om je heen hebt die je begrijpen en van wie je houdt?

Thuiskomen is een thema van alle tijden, je kunt erover lezen in de Bijbel, Rembrandt schilderde De terugkeer van de verloren zoon en theoloog Henri Nouwen schreef er verschillende boeken over. Daarin herkende ik de centrale thema’s van aan de ene kant avontuurlijkheid, buiten de gebaande paden treden en een buitenstaander zijn, aan de andere kant de hang naar geborgenheid en veiligheid.

Je thuis voelen gaat in de basis over vertrouwdheid, betrouwbaarheid en vertrouwen. Als ik er goed over nadenk, gaat het uiteindelijk over in verbinding staan. In verbinding staan met mensen en in verbinding staan met je omgeving. Om uiteindelijk ook in verbinding te kunnen staan met jezelf.’

Meer Nicole in WENDY #15

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel in de nieuwe WENDY #15 en kom te weten wat Nicole’ s favoriete plekje in huis is.

Deel artikel

Ook interessant

Body & Mind Stress
11 maart 2015

5 effecten die worden veroorzaakt door stress

Gezond Magazine Vrijheid & balans
22 februari 2018

Hoe Happy & Healthy is Ruben Nicolai?

Gezond
17 oktober 2017

Stoppen met roken: dit levert het op

Brein Stress
14 mei 2018

Deze tips helpen tegen een burn-out

Gezond Stress
1 augustus 2016

Last van (vakantie)stress? Met deze tips wordt het minder

Bewegen Gezond
7 januari 2018

Zes tips van trainer Laura Pels voor meer resultaat in de sportschool

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!