Boek van de week: De kunst van de stilte

 

Logo Boek van de week_v2-1Elke week kiest Janneke Siebelink voor WENDY een schitterende boek uit dat je laat zinderen, zuchten, zweven, glimlachen & soms een beetje huilen van geluk.

 

‘Zij die alle stilte vrezen, hebben nooit hun hart gelezen.’

C.S. Adama van Scheltema

 

Dit zinnetje schreef ik heel veel jaren en veel lawaai geleden ook als begin van een artikel. Beter gezegd: een werkstuk. Een werkstuk over stilte. Helaas was alles toen nog van papier, ik zou niet weten waar ik het nog kan vinden, maar ik weet wel dat ik er zeer gepassioneerd over was. Over het fenomeen stilte. En waarom het zo moeilijk kan zijn om stilte te accepteren. Na die gedachten zette ik de naald weer op een LP en liet Madonna weer door het geluidloze heen zingen.

 

Stilte in jezelf

Echte stilte is moeilijk te vinden, zeker als je in de stad woont. Maar stilte in jezelf vinden is weer een ander verhaal. Schrijver en essayist Pico Iyer kwam als reisschrijver op de mooiste plekken ter wereld, maar voor hem zit het ultieme avontuur niet in reizen, maar in stilzitten en stil zijn, zonder doel. In zijn populaire TED-talk (ruim 2,2 miljoen keer bekeken) en in zijn boek De kunst van stilte bespreekt Iyer het inzicht dat voortkomt uit stilzitten en stilte. In onze wereld van constante beweging en afleiding ontrafelt hij strategieën die we kunnen inzetten om een paar minuten terug te winnen van elke dag. Een bevlogen boek over die ene plek die al veel inspirerende personen – van Marcel Proust tot Mahatma Ghandi of Emily Dickinson – hebben ontdekt.

boek

Meer lezen?

Bij deze nog een paar tips voor iedereen die zich soms een beetje overweldigd voelt door de eisen van de moderne wereld.

 

Rust – Robert Bridgeman € 19,95

‘Robert is een ervaringsdeskundige van het goede soort: eerst heeft hij het zelf allemaal moeten ervaren, maar vervolgens heeft hij besloten zijn verkregen inzichten niet alleen voor zichzelf te houden, maar ze te delen met ons, de rustelozen.’ (Bram Bakker, psychiater)

 9200000046637318  

De stilte spreekt – Eckhart Tolle, € 12,99

‘In een handomdraai kun je je gedachten stopzetten met simpele oefeningen uit dit boekje. Een aanrader voor de drukke dertigers met hun dertigersdilemma.’

 9200000014954405 

Meer rust in je hoofd – Karin Bosveld € 14,95

‘Om meer rust te ervaren, hoef je je leven niet 180 graden om te gooien. In dit boek geeft Karin Bosveld acht eenvoudige principes voor een leven met meer rust en minder ballast.’

 9200000022485298

 

Nooit meer te druk – Tony Crabbe € 17,99

Nooit meer te druk is geen timemanagementboek, Tony Crabbe gebruikt nieuw psychologisch onderzoek en biedt heldere strategieën voor een opgeruimd hoofd en leven, met gerichte aandacht op wat je doet.’

9200000051780905

 

Winnen?

Wij geven 5 x het boek boek De kunst van stilte weg. Wil je er een winnen? Mail naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. ‘Kunst van de stilte’. Doe dat voor 17 juni 2016. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars krijgen bericht voor 20 juni 2016.

 

 

 Janneke siebelink (2)

 

Janneke is Redacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Op televisie bij de NPO praat ze je iedere eerste vrijdag van de maand bij over de nieuwste boeken, en voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!