Boek van de week: pak het moment. Het is alles wat je hebt!

Elke week kiest Janneke Siebelink voor WENDY een schitterend boek uit dat je laat zinderen, zuchten, zweven, glimlachen & soms een beetje huilen van geluk.

Helweek

Net terug uit New York, waar hij hoopt dat zijn boeken Genadeloos en Helweek net zo’n succes zullen worden als in Noorwegen, sprak ik alweer bijna twee jaar geleden Erik Bertrand Larssen (1973). Klein van stuk, afgetraind, strak wit overhemd onder een donkerblauw colbertje op een spijkerbroek, vriendelijke, maar doordringende ogen in een bezield gezicht. Erik is gezond. Hij praat aangenaam, gewoon, als zichzelf. Tot ik hem later tijdens de presentatie van zijn boek aan de pers en mental coaches en trainers zijn verhaal opnieuw hoor vertellen. Dan komt er zo nu en dan een rauwheid over zijn stem die past bij zijn achtergrond en bij de foto op de omslag.

erikbertrandlarssen

Special forces versus emotie
Op voorhand was ik huiverig Erik te ontmoeten. De militaristische uitstraling boezemde me angst in, maar dat is slechts één kant van Erik, een manier van praten die hij heeft overgehouden aan zijn carrière bij de Noorse Special Forces. Aan het eind van ons gesprek zegt hij: ‘Je kunt misschien horen aan mijn stem dat ik een beetje emotioneel ben. Dat ben ik ook. Ik heb tien jaar heel hard gewerkt om mijn boodschap over te dragen, om begrepen te worden. In Noorwegen is dat nu gelukt. Het feit dat ik hier in Nederland met een Nederlandse editie sta, betekent dat er weer meer mensen in mijn filosofie geloven. Mijn droom dat mijn verhaal de hele wereld overgaat, wordt steeds meer waarheid. Het boek is nu in 16 landen verkocht.’ Erik heeft op verschillende momenten in zijn leven op de bodem van zijn bestaan gelegen. Nu ligt de wereld aan zijn voeten.

NU!

En nu is NU! Dat als ondertitel draagt: ‘Pak het moment. Het is alles wat je hebt.’ Dit derde boek van Erik Bertrand Larssen vormt een trilogie met Helweek en Genadeloos, boeken die helpen om goed te presteren. Nu! steunt je bij het reflecteren op je innerlijke zelf. Hoe vind je in de waan van alledag, de overvloed aan activiteiten, de haast en de stress nog innerlijke rust? Hoe voorkom je dat je door anderen of je omgeving wordt gestuurd? Hoe houd je controle over je eigen leven? Innerlijke kracht kun je trainen, verbeteren. En het mooie is: dat is niet eens zo moeilijk. Een kleine koersverandering kan je een boost geven, ze stuurt je leven in de richting van een doel dat beter voor je is. Veel beter! Erik Bertrand Larssen helpt topmensen uit het bedrijfsleven, de beste sporters en doodgewone mensen hun doelstellingen te verwezenlijken, zowel in het dagelijks leven als op de momenten dat het er werkelijk op aankomt. Vind je innerlijke kracht met de meest gedreven mental trainer van Noorwegen.

Kantelpunt
Wat was nu het werkelijke kantelpunt in zijn leven waarop Erik besloot dat het zo niet langer ging?
Erik: “Ik maakte de beslissing toen ik tien jaar was. Ik was in de pauze gepest en in elkaar geslagen door zeven jongens. Terwijl de meisjes uit de klas vanaf een afstand stonden te lachen, stopten de jongens sneeuw onder mijn kleren en liepen weg. Ik kwam de klas binnen en het enige dat de meester zei was: ‘Erik, ga maar naar huis, je bent helemaal nat’. Ik heb zo hard gehuild. Ik heb nog nooit zo hard gehuild. De hele weg. Maar op een vreemde manier voelde het goed. Mijn moeder schrok toen ik thuis kwam, maar ik zei: ‘Mama, alles komt goed, geen zorgen’ en liep door naar mijn kamer. Ik zat op bed en plotseling begon ik te schreeuwen: ‘Neeeee! Neeeee! Nooit meer! Dit nooit meer!!!’ Daar, op dat moment, besloot ik dat ik het sterkste wilde worden wat je maar kunt zijn op deze aarde: een paratroeper. Want dat had een oom me ooit verteld: paratroepers zijn de sterkste mannen die er zijn. Op mijn 22e werd ik uiteindelijk ook daadwerkelijk paratroeper en dat was een grote prestatie.”

Alles van Erik Bertrand Larssen

Nog meer in het nu & vrij willen zijn?

nu-levenWaar je ook gaat, daar ben je – Jon Kabat-Zinn

“Veel mensen denken dat meditatie een manier is om je terug te trekken uit de wereld. Maar het tegenovergestelde is waar. Dit boek laat zien hoe meditatie een deel van je dagelijks leven kan zijn. De auteur leert de beginner én de geoefende zich open te stellen voor de rijkdom van ieder moment.”

Waar je ook gaat, daar ben je – Jon Kabat-Zinn, €19,99

De kracht van het NU– Eckhart Tolle
“Het boek is beschreven aan de hand van vragen van lezers. Dit kan in het begin even wennen zijn, maar het maakt de boodschap wel duidelijk. Soms lijken de antwoorden van Eckhart Tolle alsof hij de enige is die De Waarheid kent… Voor de liefhebbers is het een bijbel waar je elke avond een stukje uit leest, notities in schrijft en quotes in markeer. Een aanrader voor mensen die openstaan om te veranderen.”

De kracht van het NU – Eckhart Tolle, €20,00

De kracht van focussen – A. Weiser Cornell
“Dit toegankelijke geschreven boek is perfect als je een gevoelig persoon bent. Het heeft mij geholpen dingen helder te krijgen en situaties onder controle te krijgen, zonder de zweverige kant op te gaan. Een must voor iedereen, die geregeld uit het veld geslagen voelt.”

De kracht van focussen – A. Weiser Cornell, €21,00

Winnen?

Wij geven 3 keer het boek ‘NU!’ van Erik Bertrand Larssen weg. Winnen? Meedoen kan t/m 4 augustus 2016 door te mailen naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. ‘Boek NU!’. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden. Winnaars krijgen 5 augustus 2016 bericht.

Op deze actie zijn onze actievoorwaarden van toepassing.

Janneke is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Op televisie bij de NPO praat ze je iedere eerste vrijdag van de maand bij over de nieuwste boeken, en voor WENDY zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!