Chickslovefood: Het kookboek met maximaal 6 ingrediënten

Wie kent ze niet? De dames van het populaire foodblog Chickslovefood. Eerder brachten Elise Gruppen en Nina de Bruijn ‘Chickslovefood: het 5-or-less-kookboek’ uit. Na ruim 30.000 verkochte exemplaren is het tijd voor deel twee.

cover chicks

In de nieuwste versie van de ‘Chickslovefood’-reeks, vind je simpele en skinny recepten met maximaal zes ingrediënten. Super makkelijk omdat je geen hele waslijst aan boodschappen hoeft te halen. Wij zijn fan! Van de dames mochten we op Wendy Online alvast een lekker recept met jullie delen. Pen en papier paraat voor de Oosterse boerenkoolsalade!

Recept Oosterse boerenkoolsalade

Oosterse Boerenkoolsalade (c) Harold Pereira

Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor 2 personen:
100gr quinoa
150gr gesneden boerenkool
1 handje kokosvlokken (te koop bij biologische winkels)
1 handje ongezouten cashewnoten
70ml kokosmelk
1/2 limoen

Bereiding:

Spoel de quinoa af met water en kook deze vervolgens beetgaar. Zet een tweede pan met kokend water op, voeg een snufje zout toe en kook de boerenkool 3 minuutjes. Giet de boerenkool af en laat het even rusten. Rooster ondertussen in 5 minuten de cashewnoten en kokosvlokken in een droge koekenpan goudbruin. Zodra de quinoa klaar is giet je deze af en kun je het mengen met de boerenkool.

Dressing
Nu kun je beginnen aan de dressing. Meng daarvoor de kokosmelk met een flinke scheut olijfolie in een kommetje en voeg er een snufje peper en zout aan toe. Even roeren en klaar!

Giet de dressing over de salade en bestrooi het geheel met de gebakken kokosvlokken en cashewnoten. Finishing touch: knijp een halve limoen uit boven de salade voor de frisse smaak. Eet smakelijk!

Hebben?
Wil jij alle recepten uit dit gezonde kookboek uitproberen? Voor €19,99 bestel je hem bij Bol.com.

 

Nog niet klaar met koken? Doe hier inspiratie op voor vijf heerlijke weekendbaksels, zodat je dit weekend lekker door kunt gaan met koken.

 

Bron: Chickslovefood
Beeld: Harold Pereira, Chickslovefood

 

 

Deel artikel

Lees ook


Voeding
20 maart 2018

Uit de Italiaanse keuken: balsamico kip


Gezond
19 augustus 2017

9x tips tegen een pijnlijk verbrande huid


Brein Gezond Goed nieuws
11 mei 2016

Denk jij al positief?


Brein Gezond
8 oktober 2017

5 tips om makkelijker los te laten


Advies Body & Mind Brein Gezond
15 september 2016

De geheimen van zintuiglijke meditatie


Advies Brein Gezond
14 september 2016

5 x een oppepper voor jezelf

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!