Combineer je kinderen met je carrière

carrièreAls ouder probeer je de juiste beslissingen te maken. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Wat doe je bijvoorbeeld als je carrière wilt maken, maar er ook voor je kinderen wilt zijn? Het combineren van die twee dingen blijft soms lastig. Gelukkig is het niet onmogelijk! En daarom hebben wij vijf redenen op een rijtje gezet, zodat je ziet dat het hebben van een carrière en kinderen prima samen gaat.

Veel mensen denken dat het hebben van kinderen ervoor zorgt dat je minder kunt werken. Vroeger was dit wellicht zo, maar nu is er veel meer mogelijk. De afgelopen jaren is het heel normaal geworden dat beide ouders werken. Een ontwikkeling waar wij heel blij mee zijn en iets waar bedrijven ook op inspelen. Bij Shell doen ze dit bijvoorbeeld door flexibeler te zijn dan ooit te voren. Daar mag je als ouder thuis gaan werken wanneer een kind ziek is.

Zit jij er dus al een tijdje aan te denken om aan je carrière te gaan werken, maar heb je ook kinderen? Geen enkel probleem, want dat gaat prima samen! Lees hieronder waarom wij bij Wendy Online denken dat hebben van een carrière en kinderen goed te combineren is.

1. Geef het goede voorbeeld

Door zelf aan je carrière te werken, laat je jouw kinderen zien dat het goed is om bepaalde doelen in je leven te hebben en jezelf te ontwikkelen. Wanneer je een helder beeld hebt over de stappen die je op het gebied van werk wilt maken, kun je veel makkelijker het pad daar naartoe uitstippelen. Dit is een goede les die jij je kind kunt leren.

2. Financiële feitjes

Je zal ons absoluut niet horen zeggen dat geld gelukkig maakt, maar wij vinden het wel belangrijk dat kinderen geld begrijpen. Door carrière te maken, leer je ze dat ze later moeten werken voor hun geld en dat het niet zomaar aan komt waaien. Daarnaast heb je financieel gezien ook meer ruimte wanneer je hard werkt. Het is goed om je kinderen te leren dat dit niet het belangrijkste is, maar dat het wel fijn is als je later voor jezelf en je gezin kunt zorgen.

3. Jong geleerd is oud gedaan

Door carrière te maken laat jij als ouder zien dat er in het leven heel veel mogelijk is wanneer je een goede studie hebt gevolgd. Kinderen zullen daardoor veel eerder begrijpen dat naar school gaan en studeren belangrijk voor ze is én dat het leuk kan zijn. Jij laat ze als ouder namelijk zien dat je heel gelukkig kan worden van leren, werken en carrière maken.

4. Wees de beste versie van jezelf

Wil jij de beste versie van jezelf zijn voor je kinderen? Vergeet dan niet dat je dat alleen kunt zijn wanneer je zelf gelukkig bent. Ben jij gelukkiger wanneer je werkt? Ga dan weer aan de slag! In het begin is het misschien even slikken, maar uiteindelijk is het beter voor jou én voor de kinderen. In dit geval is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit!

5. Zelfstandigheid is super

Wanneer je als moeder weer aan het werk gaat, zal dit voor een kind in het begin misschien een beetje moeilijk zijn. Het is tenslotte ook gek als je moeder ineens niet meer altijd thuis is. Toch zitten er ook veel voordelen aan deze ontwikkeling. Zo leren kinderen bijvoorbeeld zelfstandiger te zijn en nemen ze sneller het initiatief om zelf iets te ondernemen.

Deel artikel

Lees ook


Advies Body & Mind Gezond
12 oktober 2016

5x zo wordt ongesteld zijn bijna leuk


Gezond Goed nieuws Voeding
12 april 2016

Er gaat niks boven een vers kopje thee


Body & Mind Gezond Liefde Relatie
5 februari 2018

10x wat je slaaphouding over je relatie zegt


Brein Gezond
27 juli 2017

Slechte slaper? Dit is dé oplossing volgens wetenschappers…


Brein
3 april 2017

Wat doen rituelen voor ons?


Achter de schermen Gezond Voeding Wendy
19 juni 2016

Receptje uit WENDY #7 – Focaccia met vijgen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!