Creatief met je sarcasme!

Af en toe is het heerlijk om een sarcastische opmerking te maken. Vooral als je vriendinnen er helemaal in opgaan. En het mooie: een sarcastische opmerking is goed voor allebei!

 

shutterstock_280933484

 

Aan de Universiteiten van Harvard en Columbia is er onderzoek gedaan naar sarcasme. In het onderzoek werd getest wat sarcasme doet met de creativiteit van iemand. De proefpersonen moesten namelijk een creatieve opdracht uitvoeren. Wat bleek? Mensen die in de sarcastische groep zaten gingen veel creatiever met de opdracht om.

 

Creatief denken

Eerst even: wat is sarcasme ook alweer? Bijtende spot. Als je vriendin een jurk past die je echt afschuwelijk vindt, zeggen dat je ‘m haar zó stilish vindt staan. Voordat je een sarcastische opmerking maakt, wordt je brein aan het werk gezet om creatief met een zinspeling om te gaan. Je creativiteit wordt dus gestimuleerd!

 

Creatief ontvangen

Voor de andere kant werkt het hetzelfde. Als je een sarcastische opmerking krijgt, moet je altijd even nadenken wat diegene nou precies bedoelt. Maakt-ie een grapje of is het serieus? En hoe moet ik reageren? Hier wordt dus de creabea in je weer aan het werk gezet. Wel een kleine kanttekening: dit werkt alleen als er jullie een vertrouwde band hebben.

Zet dus je vriendinnen vaak op het verkeerde been. Je doet niet alleen jezelf maar dus ook de ander er een creatief plezier mee!

 

Deze geweldige creatieve fotograaf speelt met je gedachten!

 

Bron: Huffingtonpost
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
14 februari 2018

Gezond recept van DISQ: Chicken burger


Apps & Tech Bewegen Gezond lifestyle
30 april 2016

Lekker hardlopen in Amsterdam (met lantaarnpalen …)


Stress
8 september 2015

Goed nieuws: een middagdutje vermindert stress


Advies Body & Mind Brein Gezond
8 november 2016

Vergeet schaapjes tellen, adem jezelf in slaap


Voeding
20 februari 2017

Dit mag je niet meer eten van Mark Tuitert


Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!