Creatief met je sarcasme!

Af en toe is het heerlijk om een sarcastische opmerking te maken. Vooral als je vriendinnen er helemaal in opgaan. En het mooie: een sarcastische opmerking is goed voor allebei!

 

shutterstock_280933484

 

Aan de Universiteiten van Harvard en Columbia is er onderzoek gedaan naar sarcasme. In het onderzoek werd getest wat sarcasme doet met de creativiteit van iemand. De proefpersonen moesten namelijk een creatieve opdracht uitvoeren. Wat bleek? Mensen die in de sarcastische groep zaten gingen veel creatiever met de opdracht om.

 

Creatief denken

Eerst even: wat is sarcasme ook alweer? Bijtende spot. Als je vriendin een jurk past die je echt afschuwelijk vindt, zeggen dat je ‘m haar zó stilish vindt staan. Voordat je een sarcastische opmerking maakt, wordt je brein aan het werk gezet om creatief met een zinspeling om te gaan. Je creativiteit wordt dus gestimuleerd!

 

Creatief ontvangen

Voor de andere kant werkt het hetzelfde. Als je een sarcastische opmerking krijgt, moet je altijd even nadenken wat diegene nou precies bedoelt. Maakt-ie een grapje of is het serieus? En hoe moet ik reageren? Hier wordt dus de creabea in je weer aan het werk gezet. Wel een kleine kanttekening: dit werkt alleen als er jullie een vertrouwde band hebben.

Zet dus je vriendinnen vaak op het verkeerde been. Je doet niet alleen jezelf maar dus ook de ander er een creatief plezier mee!

 

Deze geweldige creatieve fotograaf speelt met je gedachten!

 

Bron: Huffingtonpost
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond
17 juni 2017

Adem je hoofd leeg in 10 stappen


Bewegen Body & Mind Gezond Video gezond
10 augustus 2016

Beginnen met yoga was nog nooit zo makkelijk


Gezond
22 mei 2017

4x van dit eten word je moe


Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?


Advies Stress Werk
14 juni 2015

4 redenen waarom een vrije dag geen zonde is


Advies Gezond
13 april 2016

43 minuten rennen voor een kwart pizza?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!