Creatief met je sarcasme!

Af en toe is het heerlijk om een sarcastische opmerking te maken. Vooral als je vriendinnen er helemaal in opgaan. En het mooie: een sarcastische opmerking is goed voor allebei!

 

shutterstock_280933484

 

Aan de Universiteiten van Harvard en Columbia is er onderzoek gedaan naar sarcasme. In het onderzoek werd getest wat sarcasme doet met de creativiteit van iemand. De proefpersonen moesten namelijk een creatieve opdracht uitvoeren. Wat bleek? Mensen die in de sarcastische groep zaten gingen veel creatiever met de opdracht om.

 

Creatief denken

Eerst even: wat is sarcasme ook alweer? Bijtende spot. Als je vriendin een jurk past die je echt afschuwelijk vindt, zeggen dat je ‘m haar zó stilish vindt staan. Voordat je een sarcastische opmerking maakt, wordt je brein aan het werk gezet om creatief met een zinspeling om te gaan. Je creativiteit wordt dus gestimuleerd!

 

Creatief ontvangen

Voor de andere kant werkt het hetzelfde. Als je een sarcastische opmerking krijgt, moet je altijd even nadenken wat diegene nou precies bedoelt. Maakt-ie een grapje of is het serieus? En hoe moet ik reageren? Hier wordt dus de creabea in je weer aan het werk gezet. Wel een kleine kanttekening: dit werkt alleen als er jullie een vertrouwde band hebben.

Zet dus je vriendinnen vaak op het verkeerde been. Je doet niet alleen jezelf maar dus ook de ander er een creatief plezier mee!

 

Deze geweldige creatieve fotograaf speelt met je gedachten!

 

Bron: Huffingtonpost
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
9 december 2016

Waarom thee drinken goed voor je is


Bewegen Gezond Voeding
1 oktober 2017

Zo behoud je een gezonde levensstijl


Doen Gezond Koken Voeding
11 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: Ei-wraps met gado gado vulling


Gezond Voeding
21 oktober 2017

Houdt een appel eten de dokter op afstand?


Voeding
20 oktober 2016

5x bewust genieten van lekker eten


Brein Gezond Opvoeding
20 november 2016

Tips voor ouders met gamende kinderen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!