fbpx

Crostini met home made gepofte auberginespread. Het lekkerste smeersel voor een zomerse BBQ!

Een heerlijke smeersel is de perfecte manier om een barbecue in te luiden. En al helemaal als je het zelf gemaakt hebt. Deze home made auberginespread naar recept van Oil & Vinegar is het lekkerste smeersel voor een zomerse BBQ. Wij delen dit recept graag met jou zodat ook jij kan smullen met familie en vrienden!

Gepofte aubergine: een mooie BBQ techniek

Wat maakt een gepofte aubergine nou zo uniek? Eigenlijk is het heel simpel. Doordat je de aubergine opsluit in zijn eigen schil kunnen de aroma’s niet ontsnappen. Er blijft uiteindelijk een pure over met een volle en een geconcentreerde smaak. Als de aubergine eenmaal gepoft is, kun je er ook nog smaken aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan verse peterselie, gedroogde pastakruiden (Preparato per Pasta Arrabbiata), rodewijnazijn, een flinke snuf zeezout en extra vierge olijfolie (Bonsecco Extra Vierge Olijfolie). Verrukkelijk!

Tip: de heerlijke pastakruiden en extra vierge olijfolie kun je vinden bij Oil & Vinegar!

olijvenboom

Het recept voor de BBQ chef

Dit heb je nodig voor 4 personen

Zo maak je het

  1. Verwarm de barbecue en leg de aubergine er in zijn geheel (met schil en al) op.
  2. Pof de aubergine ongeveer 35 minuten tot hij zacht is en keer regelmatig.
  3. Laat hem een beetje afkoelen en haal de schil eraf.
  4. Pluk de peterselieblaadjes en hak ze fijn.
  5. Meng de aubergine, gehakte peterselie, Preperato per Pasta Arrabbiata, rodewijnazijn, 40 milliliter Bonsecco Extra Vierge Olijfolie en een snuf zeezout.
  6. Laat de auberginespread afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Snij de ciabatta in plakken en besprenkel met de rest van de Bonsecco Extra Vierge Olijfolie.
  8. Rooster de sneetjes op de barbecue tot ze aan beide kanten mooie grilstrepen hebben.
  9. Nu is het tijd om aan te vallen. Eet smakelijk!

Tip: serveer de ciabattasneetjes en auberginespread apart van elkaar. Zo blijft het brood lekker crispy.

gegrilde aubergine

Een barbecue is geen echte barbecue zonder een heerlijke salade. Probeer daarom ook eens een salade met gegrilde aubergines als tweede bijgerecht naast deze overheerlijke crostini!

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF