Elke dag bier goed voor je gezondheid?

bier goed voor je gezondheid

Elke dag een biertje schijnt goed te zijn voor je hart. Dat kwam al naar voren in een bericht dat we eerder op WENDY online plaatsten, maar nu is er wéér een onderzoek waaruit dezelfde conclusie wordt getrokken. Dus, proost!

Uit Chinees onderzoek onder 80.000 volwassenen kwam naar voren dat een biertje per dag de kans op een beroerte of hart- en vaatziekten kan verkleinen. Toch zijn de onderzoekers nog wel voorzichtig met deze conclusie en waarschuwen ze dat verder onderzoek noodzakelijk is.

Gebrouwen door Vrouwen

Hoe zit het met de bierdrinkers in Nederland? En dan met name de vrouwen. Bier wordt immers nog vaak gezien als een mannendrankje. We vroegen het aan de Nederlandse én vrouwelijke bierbrouwers Tessel, Do en Mila van Gebrouwen door Vrouwen.

Drinken jullie elke dag een biertje?

‘Wij drinken niet elke dag bier, van maandag tot woensdag proberen we geen bier te drinken, al is dat in de zomer soms wel lastig.’

Waarom vinden jullie dat vrouwen meer bier zouden moeten drinken?

‘Wij zouden het superleuk vinden als meer vrouwen bier gaan drinken, omdat er zoveel te ontdekken is. Speciaalbier heeft een hele andere smaak dan gewoon pils, en dat proberen wij ook zoveel mogelijk uit te leggen. Vrouwen die niet van bier houden, vinden onze bieren (met name de Tricky Tripel) vaak wél lekker. Zo trekken we een hoop dames over de drempel om eens een biertje te proberen.’

Vrouwen drinken steeds vaker bier

Uit een onderzoek van de Belgische brouwersgroep Ab Inbev blijkt overigens dat vrouwen steeds vaker bier drinken. De belangrijkste redenen van vrouwen om meer voor bier te kiezen is volgens 41 procent van de ondervraagde vrouwen de steeds grotere keuze aan bieren en diversiteit aan smaken. Een op de drie vrouwen vindt bier vandaag hipper dan voorheen.

Bronnen: HuffingtonPost, Brouwen door Vrouwen, Ab Inbev
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond
19 november 2016

Elke dag bier goed voor je gezondheid?

Achter de schermen Bewegen Gezond Magazine Vrijheid & balans
4 augustus 2016

Moedig samen met Wendy en Herman onze Olympische heldinnen aan

Brein Gezond
27 augustus 2017

Neeke heeft een bipolaire stoornis: ‘Het was een puinzooi. Maar dat gaat nu echt beter’

Bewegen Gezond
29 augustus 2017

Shinrin-yoku: unplug jezelf helemaal in de natuur

Gezond Stress
19 februari 2018

Waarom willen we zo graag applaus van anderen?

Voeding
7 februari 2017

Recept: vispotje met kabeljauw

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!