Elke dag bier goed voor je gezondheid?

bier goed voor je gezondheid

Elke dag een biertje schijnt goed te zijn voor je hart. Dat kwam al naar voren in een bericht dat we eerder op WENDY online plaatsten, maar nu is er wéér een onderzoek waaruit dezelfde conclusie wordt getrokken. Dus, proost!

Uit Chinees onderzoek onder 80.000 volwassenen kwam naar voren dat een biertje per dag de kans op een beroerte of hart- en vaatziekten kan verkleinen. Toch zijn de onderzoekers nog wel voorzichtig met deze conclusie en waarschuwen ze dat verder onderzoek noodzakelijk is.

Gebrouwen door Vrouwen

Hoe zit het met de bierdrinkers in Nederland? En dan met name de vrouwen. Bier wordt immers nog vaak gezien als een mannendrankje. We vroegen het aan de Nederlandse én vrouwelijke bierbrouwers Tessel, Do en Mila van Gebrouwen door Vrouwen.

Drinken jullie elke dag een biertje?

‘Wij drinken niet elke dag bier, van maandag tot woensdag proberen we geen bier te drinken, al is dat in de zomer soms wel lastig.’

Waarom vinden jullie dat vrouwen meer bier zouden moeten drinken?

‘Wij zouden het superleuk vinden als meer vrouwen bier gaan drinken, omdat er zoveel te ontdekken is. Speciaalbier heeft een hele andere smaak dan gewoon pils, en dat proberen wij ook zoveel mogelijk uit te leggen. Vrouwen die niet van bier houden, vinden onze bieren (met name de Tricky Tripel) vaak wél lekker. Zo trekken we een hoop dames over de drempel om eens een biertje te proberen.’

Vrouwen drinken steeds vaker bier

Uit een onderzoek van de Belgische brouwersgroep Ab Inbev blijkt overigens dat vrouwen steeds vaker bier drinken. De belangrijkste redenen van vrouwen om meer voor bier te kiezen is volgens 41 procent van de ondervraagde vrouwen de steeds grotere keuze aan bieren en diversiteit aan smaken. Een op de drie vrouwen vindt bier vandaag hipper dan voorheen.

Bronnen: HuffingtonPost, Brouwen door Vrouwen, Ab Inbev
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Advies Bewegen Gezond
11 september 2016

Floatfit: de nieuwste manier om fit te worden


Voeding
22 november 2016

Koken met aanbiedingen: Sinterklaas wentelteefjes


Body & Mind Brein Gezond
4 september 2016

Vind je innerlijke rust tijdens de eerste Inner Peace Conference


Gezond Voeding Wendy's Elftal
29 april 2018

Asperges met scrambled eggs en zalm van Luuk uit Wendy’s elftal


Gezond
22 februari 2018

De beste health-festivals en events


Bewegen Body & Mind Brein Gezond
26 oktober 2016

Zo kun je goed wakker worden zonder koffie

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!