Ouder worden? Dit is het geheim

Hoe word je oud? Deze vraag is hot momenteel. Deze mensen bewijzen dat het antwoord eigenlijk heel simpel is.shutterstock_220548796

De artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra schreven een boek over tien honderdjarigen en wat het geheim achter hun leeftijd is. Een geheim dat iedereen kan volgen.

 

Actief

Het gewicht van de oudjes was allemaal in orde. Maar dat betekende niet dat ze er veel voor laten. Een goede borrel en bijvoorbeeld veel vlees eten hebben ze zeker niet nagelaten. De helft van de personen heeft zelfs lang en vooral veel gerookt. Wel zijn ze daarbij al lang geleden gestopt met roken. Verder is beweging heel belangrijk voor ze geweest (en dat kan binnen één minuut). Door beweging blijf je gezond en blijf je ook op je oudere dagen actie.

Positieve energie

Een ander gemeenschappelijke factor is een cliché, maar wel waar: gelukkig zijn. Ze hebben het ‘vermogen’ om gelukkig te zijn. Ook al hebben ze allen genoeg ellende en diepe dalen in hun leven meegemaakt, ze hebben het elke keer weten om te zetten in positieve energie en zo het geluk vanzelf te vinden. En daarbij zeggen ze zelf: hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je soms dingen kunt accepteren, waardoor je al sneller gelukkiger bent.

 

Tevredenheid

De laatste gemene deler is eigenlijk ook heel simpel, namelijk tevreden zijn met wat je hebt. Soms wil je heel veel, zoals een groot huis, een grote auto en een vette vakantie. Voor deze mensen was dat niet het belangrijkste. Het is natuurlijk altijd leuk om een mooi huis te hebben, maar het geluk zit ‘m in de kleine dingen. En dat je daar je heel lang op kunt teren, bewijzen deze mensen.

 

Wist je dat voeding ook erg belangrijk is? 

 

Bron: Humo
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Magazine Vrijheid & balans
22 februari 2018

Hoe Happy & Healthy is Ruben Nicolai?

Gezond Magazine Voeding
9 november 2016

5x waar je in de supermarkt op moet letten qua gezond eten

Voeding
24 januari 2017

Recept van Mark Dakriet: banaan-havermoutpannenkoek

Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is

Stress
23 februari 2017

Ben jij een perfectionist? Doe de test!

Bewegen
5 april 2017

Vraag en antwoord Laura Pels: Wat is HIIT?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!