Ouder worden? Dit is het geheim

Hoe word je oud? Deze vraag is hot momenteel. Deze mensen bewijzen dat het antwoord eigenlijk heel simpel is.shutterstock_220548796

De artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra schreven een boek over tien honderdjarigen en wat het geheim achter hun leeftijd is. Een geheim dat iedereen kan volgen.

 

Actief

Het gewicht van de oudjes was allemaal in orde. Maar dat betekende niet dat ze er veel voor laten. Een goede borrel en bijvoorbeeld veel vlees eten hebben ze zeker niet nagelaten. De helft van de personen heeft zelfs lang en vooral veel gerookt. Wel zijn ze daarbij al lang geleden gestopt met roken. Verder is beweging heel belangrijk voor ze geweest (en dat kan binnen één minuut). Door beweging blijf je gezond en blijf je ook op je oudere dagen actie.

Positieve energie

Een ander gemeenschappelijke factor is een cliché, maar wel waar: gelukkig zijn. Ze hebben het ‘vermogen’ om gelukkig te zijn. Ook al hebben ze allen genoeg ellende en diepe dalen in hun leven meegemaakt, ze hebben het elke keer weten om te zetten in positieve energie en zo het geluk vanzelf te vinden. En daarbij zeggen ze zelf: hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je soms dingen kunt accepteren, waardoor je al sneller gelukkiger bent.

 

Tevredenheid

De laatste gemene deler is eigenlijk ook heel simpel, namelijk tevreden zijn met wat je hebt. Soms wil je heel veel, zoals een groot huis, een grote auto en een vette vakantie. Voor deze mensen was dat niet het belangrijkste. Het is natuurlijk altijd leuk om een mooi huis te hebben, maar het geluk zit ‘m in de kleine dingen. En dat je daar je heel lang op kunt teren, bewijzen deze mensen.

 

Wist je dat voeding ook erg belangrijk is? 

 

Bron: Humo
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Doen Gezond Koken Voeding
23 augustus 2016

Recept: pannenkoekjes met kaas, komkommer en cherrytomaat

Gezond Vrijheid & balans
30 juni 2018

Happy & healthy: Overnight oats

Bewegen Gezond Goed nieuws
21 april 2016

Leef langer met groene vingers

Achter de schermen Brein Gezond Lifestyle Wendy
1 juli 2016

In balans met WENDY#7

Gezond
9 april 2017

Kan het kwaad als we onze nies onderdrukken?

Voeding
9 juli 2017

Smullen van Miljuschka’s cheesecake met biet

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!