Ouder worden? Dit is het geheim

Hoe word je oud? Deze vraag is hot momenteel. Deze mensen bewijzen dat het antwoord eigenlijk heel simpel is.shutterstock_220548796

De artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra schreven een boek over tien honderdjarigen en wat het geheim achter hun leeftijd is. Een geheim dat iedereen kan volgen.

 

Actief

Het gewicht van de oudjes was allemaal in orde. Maar dat betekende niet dat ze er veel voor laten. Een goede borrel en bijvoorbeeld veel vlees eten hebben ze zeker niet nagelaten. De helft van de personen heeft zelfs lang en vooral veel gerookt. Wel zijn ze daarbij al lang geleden gestopt met roken. Verder is beweging heel belangrijk voor ze geweest (en dat kan binnen één minuut). Door beweging blijf je gezond en blijf je ook op je oudere dagen actie.

Positieve energie

Een ander gemeenschappelijke factor is een cliché, maar wel waar: gelukkig zijn. Ze hebben het ‘vermogen’ om gelukkig te zijn. Ook al hebben ze allen genoeg ellende en diepe dalen in hun leven meegemaakt, ze hebben het elke keer weten om te zetten in positieve energie en zo het geluk vanzelf te vinden. En daarbij zeggen ze zelf: hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je soms dingen kunt accepteren, waardoor je al sneller gelukkiger bent.

 

Tevredenheid

De laatste gemene deler is eigenlijk ook heel simpel, namelijk tevreden zijn met wat je hebt. Soms wil je heel veel, zoals een groot huis, een grote auto en een vette vakantie. Voor deze mensen was dat niet het belangrijkste. Het is natuurlijk altijd leuk om een mooi huis te hebben, maar het geluk zit ‘m in de kleine dingen. En dat je daar je heel lang op kunt teren, bewijzen deze mensen.

 

Wist je dat voeding ook erg belangrijk is? 

 

Bron: Humo
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
18 februari 2018

Begin je dag vol energie met de 5 Tibetanen


Brein Gezond Goed nieuws
23 mei 2016

Goed nieuws: lezen maakt gelukkiger


Bewegen Gezond
16 januari 2018

Wendy is ‘verslaafd’ aan de DISQ. Maar wat is de DISQ eigenlijk?


Doen Gezond Koken Voeding
30 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Courgetti met warmgerookte makreel en gegrilde prei


Gezond Voeding
27 augustus 2016

De lekkerste mocktails voor tijdens deze zomerse dagen


Bewegen Gezond Voeding
3 december 2016

9x meer energie in de wintertijd

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!