De gezondheid van geluk!

Eet je gezond? Dan zit je waarschijnlijk goed in je vel. En zit je goed in je vel? Dan eet je waarschijnlijk ook gezond! 

 

Als mensen namelijk gelukkig zijn, eten ze gezonder, komt uit recent onderzoek. Dit heeft gevolg voor je gezondheidsgevoel én op je eetpatroon.

 

Gevoel

Uit de cijfers blijkt dat 64 procent van de Nederlanders die gelukkig zijn, zich gezonder voelen dan mensen die zich minder gelukkig voelen. Ook schatten gelukkige mensen hun lichamelijke en mentale gezondheid hoger in.

shutterstock_294472391

 

Cijfers

Daarnaast zijn er ook cijfers die bewijzen dat gelukkige Nederlanders ook echt gezonder leven.

  • 79 procent van de gelukkige Nederlanders eet namelijk bijna nooit kant-en-klaarmaaltijden, tegenover 61 procent van de minder gelukkige Nederlanders.
  • Ook gaan mensen die gelukkig zijn vaker voor een gezond product uit de schappen, namelijk 57 procent, tegenover 40 procent van de minder gelukkige Nederlanders.
  • Eet je regelmatig noten of yoghurt als tussendoortje in plaats van bijvoorbeeld een reep chocola? Dan ben je waarschijnlijk in een gelukkige staat. 53 procent van de gelukkige mensen kiest namelijk sneller voor een gezonder tussendoortje tegenover 21 procent van de minder gelukkige mensen.

 

Heb je dus even een ongelukkige periode? Probeer die Jamie Oliver dan in je los te laten en vers en gezond te eten. Dat heeft vast een gelukzalig effect.

Een gerecht echt met liefde maken? Kijk snel hier!

 

Bron: Weight Watchers
Beeld: Shutterstock

 

 

 

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Stress
23 december 2017

7x tips om te ontstressen tijdens je vakantie


Voeding
21 februari 2017

Recept: rijstschotel met spinazie, mangochutney en pinda's


Bewegen
27 februari 2017

De 5 bekendste yogavormen


Gezond
9 februari 2018

Tatum omarmt de kou


Gezond Voeding
13 juni 2017

Waarom haring supergezond voor je is


Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!