De nieuwe trend: staand werken!

Zit je ook heel de dag achter je laptop tijdens werk? Dan wordt het tijd om op te staan. Staand werken is namelijk veel gezonder, en productiever!

 

shutterstock_399310834

Als je staand werkt, in plaats van zittend, stijgt je productiviteit namelijk met 46 procent!

 

Callcenter

Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar staand werken in een callcenter. Ze hadden twee groepen gemaakt: de ene groep moest de hele dag zittend werken, terwijl de andere groep een bureau kreeg waar ze zittend én staand konden werk.

Wat bleek? De mensen die ook staand mochten werken, zaten gemiddeld 1,6 uur per dag minder dan de mensen die alleen maar zittend konden werken. En de mensen die ook staand konden werken waren een stuk productiever, 46 procent meer dan de mensen die alleen maar zittend konden werken!

 

Pijntjes

Ook bleek dat mensen die staand werken veel minder last hadden van pijntjes en kramp. Dat verklaart misschien ook wel het verschil in productiviteit. Met pijntjes kun je nooit helemaal vrijuit werken.

Nog niet overtuigd om staand te gaan werken? Eerder onderzoek heeft bewezen dat staand werken goed is voor het calorieverbruik, overgewicht tegengaat en je hersenen er ook nog eens beter van worden! Wat wil je nog meer?

 

Lees hier waarom je minder uren zou moeten werken! 

 

Bron: Scienctias
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!