De simpele oplossing om uit een depressie te komen

antidepressiva - depressie - pillen - mindfulness

Als je in een dip zit of last hebt van stress kan mindfulness helpen om weer vrolijk te worden. Maar daar stopt mindfulness niet, want het kan ook helpen bij een depressie. Mindfulness helpt om afstand te nemen van negatieve gedachten en situaties te accepteren. Door te leven in het ‘nu’ zou je minder vatbaar zijn voor een depressie, zo blijkt uit onderzoek. 

Voor het onderzoek werden twee groepen met elkaar vergeleken; een groep van 212 mensen die antidepressiva gebruikten en een groep van 212 mensen die mindfulnesstrainingen volgden. De mensen die antidepressiva slikten, bouwden het gebruik hiervan tijdens het onderzoek helemaal af. Degenen die mindfulnesstrainingen volgden, moesten dit ook thuis toepassen. Na twee jaar bleek er weinig verschil in hoe de personen uit beide groepen eraan toe waren.

Uit het onderzoek zou blijken dat mindfulness een goed alternatief zou kunnen zijn voor personen die normaliter antidepressiva zouden gebruiken, aangezien beide methoden hetzelfde resultaat zouden betekenen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het artsenblad ‘The Lancet’.

Bron: trouw.nl
Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond
9 juni 2017

Van huilbui to knallende ruzie: wat een slaaptekort doet met je emoties


Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding


Body & Mind Gezond lifestyle
1 oktober 2016

Tips voor het stoppen met roken: wat is de manier?


Gezond
12 februari 2018

8 dingen die je moet weten over keelpijn


Advies Body & Mind Gezond
6 april 2016

Fris en fruitig met je adem!


Beauty Gezond
6 augustus 2016

Dit is waarom je nú kokosolie in huis moet halen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!