De simpele oplossing om uit een depressie te komen

antidepressiva - depressie - pillen - mindfulness

Als je in een dip zit of last hebt van stress kan mindfulness helpen om weer vrolijk te worden. Maar daar stopt mindfulness niet, want het kan ook helpen bij een depressie. Mindfulness helpt om afstand te nemen van negatieve gedachten en situaties te accepteren. Door te leven in het ‘nu’ zou je minder vatbaar zijn voor een depressie, zo blijkt uit onderzoek. 

Voor het onderzoek werden twee groepen met elkaar vergeleken; een groep van 212 mensen die antidepressiva gebruikten en een groep van 212 mensen die mindfulnesstrainingen volgden. De mensen die antidepressiva slikten, bouwden het gebruik hiervan tijdens het onderzoek helemaal af. Degenen die mindfulnesstrainingen volgden, moesten dit ook thuis toepassen. Na twee jaar bleek er weinig verschil in hoe de personen uit beide groepen eraan toe waren.

Uit het onderzoek zou blijken dat mindfulness een goed alternatief zou kunnen zijn voor personen die normaliter antidepressiva zouden gebruiken, aangezien beide methoden hetzelfde resultaat zouden betekenen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het artsenblad ‘The Lancet’.

Bron: trouw.nl
Deel artikel

Lees ook


Gezond
6 maart 2017

Zo makkelijk is mediteren (en het effect is enorm)


Advies Body & Mind Gezond Voeding
21 augustus 2016

Dit fantastische goedje helpt bij afvallen én verlaagt de bloeddruk


Gezond Voeding Wendy's Elftal
29 april 2018

Asperges met scrambled eggs en zalm van Luuk uit Wendy’s elftal


Achter de schermen Gezond Goed nieuws
27 mei 2016

WENDY #7: een gezond lijf!


Gezond Stress Voeding
16 oktober 2017

Waarom bladgroente goed is tegen stress!


Stress
30 oktober 2017

Zo houd je de regie in je hoofd

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!