De simpele oplossing om uit een depressie te komen

antidepressiva - depressie - pillen - mindfulness

Als je in een dip zit of last hebt van stress kan mindfulness helpen om weer vrolijk te worden. Maar daar stopt mindfulness niet, want het kan ook helpen bij een depressie. Mindfulness helpt om afstand te nemen van negatieve gedachten en situaties te accepteren. Door te leven in het ‘nu’ zou je minder vatbaar zijn voor een depressie, zo blijkt uit onderzoek. 

Voor het onderzoek werden twee groepen met elkaar vergeleken; een groep van 212 mensen die antidepressiva gebruikten en een groep van 212 mensen die mindfulnesstrainingen volgden. De mensen die antidepressiva slikten, bouwden het gebruik hiervan tijdens het onderzoek helemaal af. Degenen die mindfulnesstrainingen volgden, moesten dit ook thuis toepassen. Na twee jaar bleek er weinig verschil in hoe de personen uit beide groepen eraan toe waren.

Uit het onderzoek zou blijken dat mindfulness een goed alternatief zou kunnen zijn voor personen die normaliter antidepressiva zouden gebruiken, aangezien beide methoden hetzelfde resultaat zouden betekenen. Het onderzoek werd gepubliceerd in het artsenblad ‘The Lancet’.

Bron: trouw.nl
Deel artikel

Lees ook


Body & Mind Gezond lifestyle
13 oktober 2016

Stoppen met roken: deze keer gaat het mij lukken!


Voeding
7 maart 2017

Recept: gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos


Advies Stress Werk
14 juni 2015

4 redenen waarom een vrije dag geen zonde is


Bewegen Gezond
27 juni 2017

3x zo behoud je je gezonde leefstijl tijdens de vakantie


Brein Gezond Goed nieuws
19 april 2016

Creatief met je sarcasme!


Brein
1 maart 2017

Geef vandaag een compliment!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!