Denk jij al positief?

Positief blijven is soms moeilijk. Toch is positief denken heel erg goed voor je.

 

shutterstock_406555273

 

Er is onderzoek gedaan naar de invloed van positief denken op je geluk en gezondheid. Het onderzoek richtte zich op het verschil tussen mensen die denken dat geluk een factor van het lot is, en mensen die denken dat je geluk uit jezelf kunt halen.

 

Eigen geluk bepalen

Het onderzoekt toont aan dat er een direct verband is tussen positief denken en goede gezondheid. Mensen die geloven dat ze hun eigen geluk kunnen bepalen, hebben veel meer voordelen dan mensen die geloven dat geluk wordt bepaald door het lot. De eerste groep mensen eet namelijk gezonder, sport meer, rookt minder en drinkt minder alcohol als het even minder ging dan de tweede groep.

 

Positief denken

Deborah Cobb was een van de onderzoekers, en zij benadrukte nog eens de waarde van positief denken: ‘Ons onderzoek bewijst dat mensen die geloofden in “het lot” vaker ongezond leefden dan de mensen die positiever dachten en er vanuit gingen zélf verantwoordelijk te zijn voor hun geluk’.

 

Mannen versus vrouwen

Er kwam wel een verschil naar voren tussen mannen en vrouwen en over hoe zij geluk ervaren. Bij mannen heeft geluk vaak te maken met hun uiterlijk (echt waar!), en vrouwen genieten van het hele aspect van een gelukkig leven en een gezonde levensstijl. Cobb zegt dat als iemand zich iets minder voelt, mannen en vrouwen dus een aparte aanpak nodig hebben. Wat werkt voor vrouwen, hoeft dus niet te werken voor mannen. Een ding is wel zeker: met positief denken kom je al een heel eind!

 

Lees hier hoe zonnestralen zorgen voor een positiever humeur!

 

Bron: Women’s Health
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Lees ook


Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding


Bewegen Gezond Vrijheid & balans
19 september 2017

5x feitjes over het vrouwenhart


Gezond Goed nieuws
15 april 2016

Drink met mate(n)!


Bewegen Gezond
9 juli 2017

5x zo blijf je ook op vakantie yoga oefeningen doen


Brein Gezond
9 juni 2017

Van huilbui to knallende ruzie: wat een slaaptekort doet met je emoties


Brein Gezond
27 juli 2017

Slechte slaper? Dit is dé oplossing volgens wetenschappers…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!