Deze foto's maken je gelukkig

John Drysdale heeft foto’s gecreëerd die door de jaren heen iedereen een goed gevoel bezorgen. Zijn foto’s gaan over de bijzondere banden tussen dieren en/of kinderen en worden wereldwijd geprezen.

En zeg nou eerlijk: deze zoete foto’s zijn toch niet te weerstaan?

329968

‘My greatest friend’ – 1986

Het meisje op de foto groeide op met de olifant en ze werden beste vrienden. Ze speelden elke dag met elkaar en vonden het gewoon heel fijn om bij elkaar te zijn. En omdat de olifant op z’n hurken kon zitten, konden ze lichamelijk ook dicht bij elkaar zijn.

Thursday

Thursday – 1989

Het jonge nijlpaardje was aangevallen door een mannelijk nijlpaard. Voor de veiligheid werd het kleintje daarom overgeplaatst. Na een moeilijke periode waarin hij flesvoeding kreeg, liep het babynijlpaardje bij zijn gastgezin door de tuin en keek televisie met de kleine jongen. Ze hadden veel plezier met elkaar.

Footoose

Footloose – 1978

Toen het jongetje door zijn moeder werd gevraagd om een paar keer per dag flesvoeding te geven, bedacht de jongen een ingenieus trucje om het werkje gemakkelijk uit te voeren. Zo kon hij zijn hoofd bij meer mannelijkere zaken houden.

out on the lake

Out on the lake – 1984

De labrador-collie wilde niet aan de waterkant staan wachten terwijl haar baasje aan het waterskiën was. Na elke skipiste sprong ze in het water om de ski’s van haar baas op te halen en worstelde om zichzelf erop te krijgen. Uiteindelijk deed haar baasje een experiment: ze klemde een bord op de ski’s om te kijken of ze samen konden skiën. De hond vond het geweldig en genoot van elke minuut. Ze blafte vrolijk, triomfantelijk en voortdurend.

Pub stop

Pub stop -1974

Het paard was een vaste klant geworden van de pub toen bleek dat hij gek was op bier. Op kosten van de eigenaar genoot het paard steeds vaker van een biertje. In de pub hing een goede sfeer tussen mens en paard.

full speed

Full speed – 1969

De lammetjes waren met de fles opgevoed door een boer. Ze werden speelkameraadjes voor zijn dochters. De dames begonnen met rustige ritjes op de schapen, maar als snel groeiden de langzame ritjes uit tot races in volle galop.

ear nibble

Ear nibble – 1967

De weeslama en de hond werden snel vrienden. Ze speelden en bleven dag en nacht samen.

Alle foto’s van John Drysdale zijn terug te vinden in zijn prachtige boek ‘Our Peaceable Kingdom‘.

Heb jij ook een bijzondere foto van de band tussen mens en dier? Deel het met ons! 

Bron: Antohermag.com
Beeld: Copyright of John Drysdale
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!