Dit eet Nederland met Kerst

gourmetten
De komende twee Kerstdagen brengen we uren in de keuken en aan de eettafel door. Lekker eten en genieten staan voor veel mensen centraal. Maar hoe zorgen we dat we het perfecte gerecht op tafel hebben staan?

Voor de broodnodige inspiratie zijn Nederlanders massaal op zoek gegaan naar gerechten en menu ideeën op social media. Een week voor Kerst werden op bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en ontelbare blogs al meer dan 50.000 foto’s, tips, vragen en recepten geplaatst. Hoe helpt social media bij het maken van het perfecte kerstdiner?

Kerstgedachte

Geheel volgens de kerstgedachte helpen we elkaar goed op weg: wie een goed recept heeft gevonden, deelt dat graag met vrienden en volgers. En zijn we er dan nog niet uit wat er op tafel moet komen, dan kloppen we gerust bij ons sociale netwerk aan voor tips.

Top 5 op tafel

Op social media reageren we maar wat graag met ideeën. Zou dat de reden zijn waarom veel Nederlanders hetzelfde eten deze dagen? Uit onderzoek naar de vele berichten waarin mensen hun kerstgerecht delen via sociale media, is een top-5 te vinden van gerechten die het vaakst op tafel wordt gezet. 

1) Gourmetten
2) Kalkoen
3) Konijn
4) Eend
5) Varkenshaas

Dankjewel Allerhande

Gourmetten is een echte topper op tafel. De meeste Nederlanders kiezen met Kerst voor deze makkelijke en vooral gezellige manier van eten. De kalkoen op de tweede plaats is waarschijnlijk te danken aan de Allerhande. Volgens AlbertHeijn bezochten de afgelopen weken een half miljoen Nederlanders de website van Allerhande. Dit jaar adviseert de supermarkt om kalkoen klaar te maken en volgens de berichten op social media zijn we dat op dit moment aan het doen.

Flappie

Opvallend genoeg staat konijn op een hoge plek in de top-5. Terwijl dit toch een moeilijk te breiden stukje vlees is. Natuurlijk zijn er mensen die écht Flappie op het menu hebben staan. Toch zijn de meeste berichten over Konijn op het menu grappen van huisdiereigenaren die juist heel gehecht zijn aan hun konijntje.

Foto’s van het kerstdiner

Natuurlijk maken we tegenwoordig mooie foto’s van alles wat er op tafel komt. Benieuwd welke gerechten er in Nederland op tafel staan? Vandaag en morgen worden sociale media vol gezet met prachtige foto’s van het ontbijt, diner en natuurlijk het toetje. Zie hier de foto’s die op dit moment worden gedeeld! En, wat staat er bij jou op tafel?

Rens Dietz is Marketing Manager bij Coosto. Coosto levert tools voor social media monitoring en webcare. Coosto biedt diepgaande inzichten in conversaties op social media. Rens maakt voor Wendyonline analyses over wat Nederlanders bezighoudt.

Beeld: Gourmetgemak.nl
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!