Dit is waarom bladgroente goed is tegen stress

Het mineraal magnesium is goed voor heel wat dingen in je lichaam, zo helpt het tegen spanningen en zorgt het ervoor dat je sneller in slaap valt. Uit onderzoek blijkt dat dit wondermiddel ook een prima anti-stressmiddel is.

Magnesium kan er voor zorgen dat je zenuwstelsel kalmeert en ook reguleert het fantastische mineraal je bloeddruk en hartritme. Ook helpt het bij de vertering en ontgifting. Nog een leuk feitje: magnesium draagt bij aan de aanmaak van het hormoon serotonine. Dit hormoon wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Van magnesium word je dus gelukkig!

Tekort

Omdat veel van ons eten tegenwoordig bewerkt wordt, zit er minder magnesium in wat we eten. Ook door stress raakt je lichaam veel magnesium kwijt. De inname van meer magnesium houdt je lichaam dus in balans. Daarnaast is magnesium belangrijk voor de botopbouw, opbouw van lichaamseiwit, de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Ook zorgt meer magnesium er voor dat je lekkerder en beter slaapt. Echt een win-win-winsituatie!

Waar zit magnesium in?

Magnesium zit onder andere in groene bladgroente, amandelen, banaan, rauwe cacao, hennepzaad, zeewier én pure chocola! Je hoeft natuurlijk niet alleen nog maar deze producten te eten, maar het kan natuurlijk geen kwaad om je voedingsschema hier en daar wat aan te passen. Dus wil je minder stress? Eet producten met magnesium!

Weg stress met WENDY Workshop ‘Minder stress’

Zou jij willen leren om iets relaxter in het leven te staan? WENDY ontwikkelde in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten een online workshop ‘Minder stress’. De workshop duurt vier weken.

stress

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Stress
21 juni 2018

Monic Hendrickx gaat op yogareis

Doen Gezond Koken Voeding
19 april 2016

Koken met aanbiedingen: groene asperges met romige saus en gepofte aardappel

Bewegen Gezond
11 augustus 2017

Sporten met een kater is dus echt niet verstandig

Bewegen Body & Mind Gezond
28 september 2016

Waarom is goede sportkleding belangrijk?

Body & Mind Brein Gezond
26 oktober 2016

8x de slechtste gewoonten voor je mentale gezondheid

Brein Gezond Goed nieuws
18 mei 2016

Ben jij een intelligente piekeraar?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!