WENDY legt uit: Dit herdenken we met Hemelvaartsdag

Heerlijk, zo’n extra dagje vrij! We maken er gelijk een lekker lang weekend van, maar wat herdenken we ook alweer met Hemelvaart? Even een opfrisser!

Altijd donderdag

Misschien een beetje gek, een feestdag zo midden in de week. Maar dat heeft een reden: Op Hemelvaart herdenken we de laatste dag dat Jezus op aarde was. Hemelvaart valt 40 dagen na Pasen. En omdat Pasen altijd op een zondag valt, is Hemelvaart op een donderdag.

Dit vieren we

Met Pasen is Jezus Christus opgestaan uit de dood. In de dagen die daarop volgen verschijnt hij regelmatig in verschillende ruimtes aan zijn discipelen. Over die periode staan verschillende verhalen in de Bijbel. De bekendste is dat Jezus op de veertigste dag zijn leerlingen bij elkaar roept. Het moment komt eraan, hij gaat definitief naar de hemel.

Na Hemelvaart

Precies 50 dagen na Pasen en daarmee 10 dagen na Hemelvaart vieren we Pinksteren. Wist je dat ambtenaren en de meeste werknemers verplicht vrij zijn op Hemelvaartsdag?

Kopen!

In Nederland wordt Hemelvaartsdag steeds commerciëler. De winkels zijn open en er zijn bijvoorbeeld ook evenementen georganiseerd. Ook vindt op Hemelvaartsdag het traditionele dauwtrappen plaats en is het Nationale Stoomtreindag.

Wat te doen op Hemelvaartsdag?

1) Rollende keukens event

2) Heaven open air

3) Dauwpop

 

 

Deel artikel

Lees ook


Gezond Stress
1 augustus 2016

Last van (vakantie)stress? Met deze tips wordt het minder


Advies Body & Mind Brein Gezond
30 oktober 2016

Dit zegt jouw beha over je persoonlijkheid


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Voeding
13 juni 2016

Kopje koffie voor het sporten?


Voeding
28 februari 2018

Maak het zelf: zwarte bonen burger


Bewegen Gezond Voeding
25 september 2017

8 bewezen tips om af te vallen


Doen Gezond Koken Voeding
7 april 2016

Hapje zeewier? Lekker! (en gezond!)

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!