WENDY legt uit: Dit herdenken we met Hemelvaartsdag

Heerlijk, zo’n extra dagje vrij! We maken er gelijk een lekker lang weekend van, maar wat herdenken we ook alweer met Hemelvaart? Even een opfrisser!

Altijd donderdag

Misschien een beetje gek, een feestdag zo midden in de week. Maar dat heeft een reden: Op Hemelvaart herdenken we de laatste dag dat Jezus op aarde was. Hemelvaart valt 40 dagen na Pasen. En omdat Pasen altijd op een zondag valt, is Hemelvaart op een donderdag.

Dit vieren we

Met Pasen is Jezus Christus opgestaan uit de dood. In de dagen die daarop volgen verschijnt hij regelmatig in verschillende ruimtes aan zijn discipelen. Over die periode staan verschillende verhalen in de Bijbel. De bekendste is dat Jezus op de veertigste dag zijn leerlingen bij elkaar roept. Het moment komt eraan, hij gaat definitief naar de hemel.

Na Hemelvaart

Precies 50 dagen na Pasen en daarmee 10 dagen na Hemelvaart vieren we Pinksteren. Wist je dat ambtenaren en de meeste werknemers verplicht vrij zijn op Hemelvaartsdag?

Kopen!

In Nederland wordt Hemelvaartsdag steeds commerciëler. De winkels zijn open en er zijn bijvoorbeeld ook evenementen georganiseerd. Ook vindt op Hemelvaartsdag het traditionele dauwtrappen plaats en is het Nationale Stoomtreindag.

Wat te doen op Hemelvaartsdag?

1) Rollende keukens event

2) Heaven open air

3) Dauwpop

 

 

Deel artikel

Lees ook


Voeding
24 juni 2017

Yummy recept: red velvet cake


Brein Gezond Opvoeding
20 november 2016

Tips voor ouders met gamende kinderen


Advies Stress Werk
14 juni 2015

4 redenen waarom een vrije dag geen zonde is


Brein Gezond
21 juni 2017

20x lekker slapen tijdens een hittegolf


Stress Werk
5 maart 2015

Hoe je beter met je tijd omgaat


Voeding
28 maart 2018

DISQ recept: South American chicken

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!