WENDY legt uit: Dit herdenken we met Hemelvaartsdag

Heerlijk, zo’n extra dagje vrij! We maken er gelijk een lekker lang weekend van, maar wat herdenken we ook alweer met Hemelvaart? Even een opfrisser!

Altijd donderdag

Misschien een beetje gek, een feestdag zo midden in de week. Maar dat heeft een reden: Op Hemelvaart herdenken we de laatste dag dat Jezus op aarde was. Hemelvaart valt 40 dagen na Pasen. En omdat Pasen altijd op een zondag valt, is Hemelvaart op een donderdag.

Dit vieren we

Met Pasen is Jezus Christus opgestaan uit de dood. In de dagen die daarop volgen verschijnt hij regelmatig in verschillende ruimtes aan zijn discipelen. Over die periode staan verschillende verhalen in de Bijbel. De bekendste is dat Jezus op de veertigste dag zijn leerlingen bij elkaar roept. Het moment komt eraan, hij gaat definitief naar de hemel.

Na Hemelvaart

Precies 50 dagen na Pasen en daarmee 10 dagen na Hemelvaart vieren we Pinksteren. Wist je dat ambtenaren en de meeste werknemers verplicht vrij zijn op Hemelvaartsdag?

Kopen!

In Nederland wordt Hemelvaartsdag steeds commerciëler. De winkels zijn open en er zijn bijvoorbeeld ook evenementen georganiseerd. Ook vindt op Hemelvaartsdag het traditionele dauwtrappen plaats en is het Nationale Stoomtreindag.

Wat te doen op Hemelvaartsdag?

1) Rollende keukens event

2) Heaven open air

3) Dauwpop

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen
12 juni 2018

DISQ op Healthy Fest

Gezond Voeding
21 oktober 2017

Houdt een appel eten de dokter op afstand?

Doen Gezond Koken Voeding
19 april 2016

Koken met aanbiedingen: groene asperges met romige saus en gepofte aardappel

Gezond
22 februari 2018

De beste health-festivals en events

Gezond
12 februari 2018

8 dingen die je moet weten over keelpijn

Bewegen Vrijheid & balans
16 maart 2018

De 21 dagen zijn game over! Review van Daniëlle

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!