Dit zijn de lekkerste zomerse drankjes van dit seizoen

Wat is een zonnige dag nu zonder lekker, fris drankje? Zet dat saaie glas cola maar aan de kant. We delen onze 5 favorieten om zelf te maken.

 

1. Afkoelen met een frappuccino

(voor 1 grote beker)

Wat heb je nodig?

πŸ€ 1 tl suiker (of meer)

πŸ€ Een flinke scheut (amandel)melk

πŸ€ Een handvol ijsklontjes

Zet een kopje sterke koffie en voeg hier naar smaak suiker aan toe. Roer de koffie goed door, zodat de suiker is opgelost. We willen natuurlijk geen klontjes in onze frappuccino! Doe hierna de koffie in een glas en voeg driekwart ijsklontjes toe. Voeg tot slot een scheutje amandelmelk toe en slurpen maar!

2. Haal Spanje naar Nederland met Tinto de Verano

(voor 1 persoon)

πŸ€ Fanta citroen

πŸ€ 45 ml rode wijn

πŸ€ 1 schijfje citroen

πŸ€ Een handvol ijsblokjes

Omdat we veel ijs gaan gebruiken, is het handig om een londrinkglas te gebruiken. Voeg aan het longdrinkglas een handvol ijsklontjes toe. Gebruik een goedkope rode wijn voor dit drankje, het is zonde om je favoriete dure wijn te mengen met frisdrank! Voeg het glas voor de helft met rode wijn en de andere helft met Fanta citroen. Zet tot slot het schijfje citroen op de rand van je glas.

3.Β  Sangria

πŸ€Β  500 ml witte port

πŸ€ 500 ml Spa Rood

πŸ€40 ml citroensiroop

πŸ€ 250 ml limoncello

πŸ€ Heel veel ijsklontjes

πŸ€ 2 citroenen

πŸ€ 2 limoenen

Vul een grote kan met ijsklontjes. Giet de witte port over de ijsklontjes heen. Meng hierna de Spa Rood met citroensiroop. Houd je niet zo van zoet? Bepaal zelf hoeveel je toevoegt. Giet vervolgens de Spa Rood op de port en de limoncello in de kan. Meng dan de sangria even door elkaar met een lepel. Was de limoenen en citroenen, snijd deze in schijfjes en voeg dit toe aan de sangria. Voilla!

4. Happy & healthy vruchtengranita

πŸ€ 250 g fruit naar keuze

πŸ€ 1 schijfje citroen

πŸ€ 250 ml water

πŸ€ 100 g suiker

πŸ€Heel veel ijsblokjes

Breng het fruit, suiker en water aan de kook en laat het op laag vuur voor de helft inkoken. Zeef de siroop en laat dit geheel afkoelen. Maal de ijsblokjes fijn in de blender en verdeel het ijs over een aantal glazen. Schenk de siroop voor tweederde bij het ijs. Serveer het drankje met een lepel en garneer met een schijfje citroen.

5. Proost met deze Hugo Prosejito

πŸ€ 60 ml proseccoijsblokjes

πŸ€ 4 takjes munt

πŸ€ 30 ml vlierbloesemsiroop

πŸ€ 1 partje citroen

πŸ€ Een scheutje bruiswater

Doe eerst de ijsblokjes in het glas, voeg dan de vlierbloesemsiroop toe. Schenk de prosecco erbij en garneer met wat muntblaadjes en een partje citroen. Roer voorzichtig en serveer de Hugo met een scheutje bruiswater

 

 

Deel artikel

Lees ook


Bewegen
14 maart 2017

De 3 positieve effecten van yoga en bodybalance


Bewegen Gezond
31 maart 2018

Wendy wordt uitgedaagd voor een potje RaceRunning


Voeding
13 december 2017

Recept voor healthy crispy Christmas cookies


Bewegen Gezond Voeding
5 november 2017

Mike van Dijk rent de New York Marathon voor Stichting Semmy


Doen Gezond Koken Voeding
23 augustus 2016

Recept: pannenkoekjes met kaas, komkommer en cherrytomaat


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
12 mei 2016

Samen sporter maakt je sterker

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!