fbpx

4 snelle én lekkere recepten die je maakt met kokend water

Met een Quooker-kraan heb je gelijk kokend water. Dit scheelt tijd in de keuken, want hup, je kopje thee is zo gezet, kaarsvet zo verwijderd en de vieze vaat in een mum van een tijd weggewerkt. Maar weet je wat wij nou helemaal super handig vinden aan deze kraan? Dat ook je eten in een handomdraai op tafel staat. Wij hebben 4 snelle en lekkere recepten voor je die bedacht!

1. Salade met sperziebonen en erwtjes

Wat denk je van een heerlijke salade met peultjes, erwten en sugarsnaps die in no time op tafel staat? Je hoeft de groenten slechts 5 minuten te garen in kokend water en daarna direct afspoelen onder de koude kraan. Doe ze samen met wat slablaadjes, verse kruiden en eventueel wat feta bij elkaar in een grote kom. Wat dressing erbij en klaar ben je! Het hele recept vind je hier.

2. Salade met couscous

Ook voor de bereiding van couscous kom je er met alleen water. Neem een schaaltje couscous, giet er kokend water bij totdat de couscous net onder staat en laat dit een paar minuten wellen. Op een gegeven moment heeft de couscous al het water opgenomen. Voeg eventueel wat verse groenten zoals een bosuitje, munt, citroen en koriander toe en je hebt een heerlijke salade!

3. Roerei au bain-marie

Op zondagochtend met heel het gezin aan het ontbijt. Daar hoort dan toch een eitje bij? Roerei is een feest voor iedereen, vooral als je het op deze manier maakt! Breng water in een pan aan de kook en pak een kom die erop past en het water niet raak. Klop hierin de eieren los met peper, zout en de room en doe de boter erbij. Zet de kom op de pan kokend water en klop het eimengsel steeds door. Je hebt wat geduld nodig maar opeens zie je dat het langzaam begint te stollen. Als het mengsel een niet meer vloeibare massa is geworden is je roerei klaar.

4. Witte chocolademousse met vers fruit

Dit is absoluut ons favoriete dessert! Een top-dessert om te serveren als je bijvoorbeeld een etentje bij je thuis hebt. Om te smullen en snel gemaakt. Smelt 200 gram witte chocolade met 50 milliliter slagroom in een kom boven een pan kokend water. Klop 3 eiwitten stijf. Daarna klop je 200 milliliter slagroom stijf. Laat de chocolade afkoelen en roer dit door de slagroom. Spatel nu voorzichtig het chocoladeslagroommengsel door de eiwitten. Spatel het tot zoveel mogelijk vlokken weg zijn. Giet nu de mousse in mooie toetjes glazen. Dek ze af en zet ze voor zeker 3 uur in de koelkast. En daarna…..genieten!

Meer lekkere en gemakkelijke recepten vind je op Quooker.nl



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF