Slechte slaper? Eet een banaan!

Bijna de helft van alle Nederlanders is ontevreden over haar of zijn nachtrust. Hoe ideaal zou het zijn als je makkelijker in slaap valt door bepaalde dingen te eten? Met deze 6 producten gaat dat zeker lukken.

Schaapjes tellen maar!

1) Kamillethee

Wist je dat kamillethee al eeuwenlang wordt gebruikt als slaapmiddel? Kamille heeft een rustgevende werking en dit komt voor een deel door het aminozuur glycine. Glycine zou de angst verminderen en helpen om je spieren en zenuwen te ontspannen.

2) Melk
Melk en zuivelproducten bevatten tryptofaan en calcium. Een glas warme melk voor het slapen gaan is al heel lang een bekend middeltje tegen slapeloosheid. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat het de tryptofaan in de melk is die voor dit effect zorgt. Maar bij de meesten helpt het wel!

3) Honing

Verschillende studies lieten zien dat een klein beetje honing zorgt voor een betere nachtrust. Het remt je hersenen met het aanmaken van orexine, wat je juist alert houdt. Een klein beetje honing in de thee kan goed helpen wanneer je wilt slapen. Neem je grote hoeveelheden? Dan val je niet zo snel in slaap.

4) Bananen

Deze fruitsoort is rijk aan magnesium en kalium. Beide mineralen kunnen onrustige gevoelens verminderen en iemand helpen om te relaxen. Daarnaast zorgt de vitamine B6 ervoor dat de flinke hoeveelheid tryptofaan wordt omgezet in serotonine.

5) Volkorenbrood
In volkorenbrood zitten veel koolhydraten en die zorgen voor een stijging van serotonine in je lichaam. Het is natuurlijk niet verstandig om dit dan te beleggen met vette of gesuikerd beleg. Maar een lichte snack met koolhydraten kan je helpen makkelijker in slaap te komen.

6) Druiven
Ook druiven bevatten veel magnesium en kalium. Wat druiven eten in de avond is én goed voor de lijn én top voor je nachtrust.

Voeding heeft invloed

Bepaalde voedingsstoffen zorgen ervoor dat je een goede nachtrust hebt. Voor een goede slaap is het verstandig om niet te laat te eten en de voorkeur te geven aan een lichte maaltijd met volkoren- en zuivelproducten. Misschien kunnen bovenstaande producten je helpen om sneller in slaap te vallen.

Gevolgen van slaaptekort

Gedurende de nacht, en met het doorlopen van de verschillende slaapfases, krijgt het lichaam de ‘onderhoudsbeurt’ die het nodig heeft om te kunnen herstellen van die dag. Wanneer je dus te weinig slaapt, herstelt het lichaam onvoldoende. Hierdoor ben je erg moe en kan het zijn dat je een beetje chagrijnig wordt.

Win een Caresse kussen

We weten dat een goede nachtrust cruciaal is om overdag goed te kunnen functioneren. Want we voelen ons nu eenmaal fysiek en mentaal lekkerder wanneer we voldoende geslapen hebben, toch? Hoe word jij wakker? Uitgerust of zou je nog wel uren door kunnen slapen? Vertel het ons, wij zijn benieuwd!

Wij mogen 100 kussens van Caresse weggeven, dus vul de enquête gauw in. Wie weet slaap jij dan binnenkort wel op een heerlijk nieuw kussen.

Blok enquête hoe word jij wakker?

 

Hoe ga je dan om met emoties rondom slaap? Wij geven 3 praktische tips!

In samenwerking met  Logo Caresse Boxsprings

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Goed nieuws
19 april 2016

Creatief met je sarcasme!

Gezond Voeding
17 juli 2017

7x hoe overleef ik restaurants op vakantie, zonder kilo’s aan te komen? Mark Tuitert tipt…

Gezond
31 maart 2017

Praten in je slaap: wat betekent dit?

Body & Mind Gezond Koken Liefde Lifestyle Relatie Voeding
27 september 2018

Oproep: ben je zwanger en houd je van lekker eten…

Bewegen Gezond
31 oktober 2017

Meer mannen op de yogamat

Achter de schermen Bewegen Gezond Lifestyle Wendy
2 juni 2017

Bikram Yoga met Wendy

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!