3 manieren hoe je kunt omgaan met die overvolle mailbox!

shutterstock_302793251Is het net weekend zie je dat je mailbox langzaamaan volloopt met nieuwe mailtjes. Hier drie manieren hoe je kunt omgaan met een overvolle (stress)mailbox.Future Work Center

is een onderzoeksgroep die de invloed van e-mails op stress onderzocht. Ze vonden dat een overload aan e-mails je stresslevel verhoogt. En dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig hebben de onderzoekers een paar gouden tips om je stresslevel op een normaal peil te houden!

1. Leg je mail weg

Soms wil je dat even helemaal niemand je kan bereiken. En dat is alleen maar gezond. Als je namelijk de hele tijd bereikbaar bent, heb je meer stress en meer spanning. De kunst is om ’s avonds de mail ‘weg te leggen’ en er pas de volgende ochtend naar te kijken. Als je dan de volgende ochtend eerst je mailbox even doorloopt, heb je gelijk het vervelende klusje van je mailbox gehad. Je zult merken dat je de rest van de dag productiever bent, met het gevolg dat je die avond ook nog eens lekker slaapt!

Lees ook: ‘Dit zijn de drie grote boosdoeners van stress

2. Pushmelding

Van de mensen in het onderzoek liet 49 procent e-mails automatisch doorkomen op hun mobiele telefoon. Hierdoor krijg je constant een push-melding, en meestal gaat het om een spectaculaire aanbieding die voor jou helemaal niet zo spectaculair is. Hierdoor ben je sneller afgeleid, en het is tegelijkertijd niet goed voor je stresslevel. Dus push die push-melding uit, en je aura komt helemaal tot rust!

3. Zelfvertrouwen

Raak je al in de stress van een halfvolle inbox? Dat heeft waarschijnlijk op dat moment te maken met je lage zelfvertrouwen. Zoek wat ontspanning en ga iets doen waar je blij van wordt. Zo geef je je zelfvertrouwen ook weer een boost.

Weg stress

Zijn er meer dingen waardoor je gestrest raakt? Wil je weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan? Meld je aan voor de online workshop Minder Stress die WENDY samen met stressdeskundige Suzan Kuijsten heeft ontwikkeld.

>> Meld je aan

Bron: Futureworkcentre
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Lees ook


Advies Gezond
13 mei 2016

Vrijdag de 13de: en natuurlijk is je koffie dan op …


Gezond Koken Voeding
1 november 2016

Koken met aanbiedingen: gevulde puntpaprika’s


Bewegen Gezond
30 mei 2017

8 redenen om met yoga te beginnen


Body & Mind Brein Gezond
16 oktober 2016

7 snelle tips om direct gelukkiger te worden


Achter de schermen Advies Body & Mind Gezond Wendy
6 augustus 2016

Veilig zonnen, inclusief een perfecte tan!


Advies Body & Mind Brein Gezond
8 mei 2016

Het leven is te kort om …

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!