3 manieren hoe je kunt omgaan met die overvolle mailbox!

shutterstock_302793251Is het net weekend zie je dat je mailbox langzaamaan volloopt met nieuwe mailtjes. Hier drie manieren hoe je kunt omgaan met een overvolle (stress)mailbox.Future Work Center

is een onderzoeksgroep die de invloed van e-mails op stress onderzocht. Ze vonden dat een overload aan e-mails je stresslevel verhoogt. En dat willen we natuurlijk niet. Gelukkig hebben de onderzoekers een paar gouden tips om je stresslevel op een normaal peil te houden!

1. Leg je mail weg

Soms wil je dat even helemaal niemand je kan bereiken. En dat is alleen maar gezond. Als je namelijk de hele tijd bereikbaar bent, heb je meer stress en meer spanning. De kunst is om ’s avonds de mail ‘weg te leggen’ en er pas de volgende ochtend naar te kijken. Als je dan de volgende ochtend eerst je mailbox even doorloopt, heb je gelijk het vervelende klusje van je mailbox gehad. Je zult merken dat je de rest van de dag productiever bent, met het gevolg dat je die avond ook nog eens lekker slaapt!

Lees ook: ‘Dit zijn de drie grote boosdoeners van stress

2. Pushmelding

Van de mensen in het onderzoek liet 49 procent e-mails automatisch doorkomen op hun mobiele telefoon. Hierdoor krijg je constant een push-melding, en meestal gaat het om een spectaculaire aanbieding die voor jou helemaal niet zo spectaculair is. Hierdoor ben je sneller afgeleid, en het is tegelijkertijd niet goed voor je stresslevel. Dus push die push-melding uit, en je aura komt helemaal tot rust!

3. Zelfvertrouwen

Raak je al in de stress van een halfvolle inbox? Dat heeft waarschijnlijk op dat moment te maken met je lage zelfvertrouwen. Zoek wat ontspanning en ga iets doen waar je blij van wordt. Zo geef je je zelfvertrouwen ook weer een boost.

Weg stress

Zijn er meer dingen waardoor je gestrest raakt? Wil je weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan? Meld je aan voor de online workshop Minder Stress die WENDY samen met stressdeskundige Suzan Kuijsten heeft ontwikkeld.

>> Meld je aan

Bron: Futureworkcentre
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Ook leuk


Body & Mind Gezond Video gezond
3 oktober 2016

Stoptober vlog: Corette gaat de uitdaging aan!


Brein
27 januari 2017

Haal het maximale uit jouw dag met deze tips


Body & Mind Gezond lifestyle
1 oktober 2016

Tips voor het stoppen met roken: wat is de manier?


Advies Body & Mind Gezond lifestyle Voeding
6 november 2016

5 tips om weer gezond te eten na een 'ongezond' weekend


Brein
19 januari 2017

De 10 mooiste uitspraken van Michelle Obama


Brein Geluk Gezond
29 september 2016

7 kleine geluksboosters voor jou