Drink jezelf mooi met iets anders dan water

drink-je-mooi-featureSchoonheid komt van binnenuit. We hebben het natuurlijk vaak over etenswaren die goed voor ons zijn, maar wat we drinken heeft ook invloed.

Om ons lichaam goed gehydrateerd te houden, dienen we genoeg water te drinken, maar voor velen van ons is het lastig om die 2 tot 3 liter vocht per dag te drinken in de vorm van water (terwijl dit toch het gezondst is). Wel zo prettig als je dat kunt afwisselen met andere drankjes die gunstige bij-effecten hebben, waardoor je jezelf eigenlijk ook een beetje ‘mooier’ drinkt.

Witte en groene thee

Ze zitten boordevol anti-oxidanten die je lichaam -en daarmee ook je huid- beschermen tegen vrije radicalen, die rimpels en een doffe huid kunnen veroorzaken.

Ga eens naar een goede theewinkel of tea bar waar ze een ruime selectie van deze theeën verkopen, want dan weet je zeker dat je ‘pure’ thee krijgt. In thee die je bij de supermarkt koopt, zitten toch vaak toevoegingen. Voor zowel witte als groene thee geldt dat je het niet te lang moet laten trekken, omdat het anders een beetje bitter smaakt.

Probiotische ofwel gefermenteerde dranken

Probiotica houdt de darmflora in balans. En laat een goed functionerende spijsvertering er nu net voor zorgen dat je huid er ook beter van gaat uitzien. Kefir en kombucha zijn gistculturen waar gefermenteerde dranken mee worden gemaakt.


Kefir
: Kefir is een zwam die in melk of water gaat gisten. De knol is verkrijgbaar in melkkefir-korrels (ook bekend als yogurtplantje) of waterkefir-korrels (ook bekend als tibikorrels).

Je zult er even goed naar moeten zoeken bij natuurvoedingswinkels of lees hier hoe je het zelf kunt maken.


Kombucha
: Kombucha (ook wel theezwam genoemd) ontstaat uit de fermentatie van gezoete thee met lactobactil- en gistculturen. Kombucha ontwikkelt in de drank vooral glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur en verschillende vitamines. Net als bij kefir is kombucha ook zelf te maken, maar wel makkelijker verkrijgbaar in winkels zoals Kambucha van Carpe Diem. Overigens ook fijn als alternatief voor alcoholische dranken want het heeft een lichte champagne smaak.

Aloë Vera sap

De Aloë Vera plant wordt al geroemd vanwege zijn vele voordelen voor uitwendig gebruik, maar het sap zit boordevol vitamine A, B1, B2, B12, C, en E, en niacine en foliumzuur. Daarnaast bevat het ook chroom, magnesium, mangaan, zink, koper, kalium, ijzer, natrium en calcium. Je moet wel oppassen met de hoeveelheden Aloë Vera sap die je drinkt want het werkt laxerend. Diverse varianten van het sap kun je hier kopen en zelfs bij de supermarkt is het drankje inmiddels ruim verkrijgbaar.

Kokoswater

Daar is ie weer, de kokos. Het goedje uit de jonge, groene kokosnoot wordt al een tijdje gehyped, en het is ook geen ‘wonderdrank’ zoals weleens geclaimd wordt. Er zit magnesium en potassium in, maar een banaan bevat hier meer van. Echter is het een prima alternatief voor een glas water (want het hydrateert! Wat zeiden we daar ook alweer over? Juist ja) en een ideaal ingrediënt voor gezonde smoothies, want over de smaak valt een beetje te twisten (een ondefinieerbare mix tussen zoet/zoutig). Je kunt jonge kokosnoten krijgen bij de toko of voor het gemak kun je kiezen voor de pakjes die ook in verschillende smaken te koop zijn van Healthy People of Vita Coco.

Beeld: Shutterstock
Wissel een glas water eens af met één van deze mooimakende drankjes
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!