Droombaantip #3: Durf te dromen

Elke dag doen wat je leuk vindt en gebruik maken van je natuurlijke talenten. Daar helpt Sigrid van Bureau Boel haar coachklanten mee. Al haar kennis en oefeningen zitten nu ook in een online programma: Vind je Droombaan. Na blog 1 (hoe herken je je droombaan?) en blog 2 (luister goed naar complimentjes), heeft ze deze week een derde tip: durf te dromen!shutterstock_397015894

Iedereen heeft ze wel eens. Bijzondere dagdromen. Of misschien denk je zelf: onrealistische toekomstdromen. Zinloos om over na te denken, toch? En ook een beetje gênant … Alsof je jezelf zo goed vindt! Maar de belangrijkste reden om het niet te doen: het is veel te gevaarlijk. Want het zal toch wel niet gaan lukken, en dan kun je er maar beter niet over nadenken. En al helemaal niet aan iemand vertellen. Om teleurstellingen te voorkomen.

Toch is dat zonde! Want het heeft juist heel veel zin om regelmatig stil te staan bij jouw ideale toekomstdromen. Waarom? Er zijn drie redenen:

Herkennen

Door te dromen, herken je veel makkelijker de juiste kansen als ze voorbij komen. Droom over een eigen koffietent en je oog valt geheid op een barista cursus in een tijdschrift. Droom over een baan als journalist en je ziet de oproep om onderdeel te worden van het nieuwsblog-team. Droom over duurzame oplossingen en zie kansen binnen je organisatie om een project te starten.

Kiezen

Wanneer je regelmatig durft te dromen, word je meer bewust van wat je wilt. En dat helpt in het maken van keuzes. Je weet beter waarop je zonder twijfel ‘ja’ moet zeggen. En welke ideeën, kansen of zelfs banen misschien leuk zijn, maar niet voor jou, omdat ze je niet verder op weg helpen naar je toekomstdromen.

Waarmaken

droombaan 3

Als laatste vergroot je, wanneer je regelmatig durft te dromen, de kans dat je ze waarmaakt. Echt waar. Het is als met een boom in een bocht. Zoals je tijdens je rijlessen misschien hebt geleerd, moet je niet steeds naar de boom kijken, want dan rij je er tegen aan. Zo moet je dus juist wel vaak naar je dromen kijken. Zodat je er automatisch naartoe en tegenaan rijdt!

Durf dus te dromen! Het is leuk én het helpt je verder. In mijn online programma staat de 5e week niet voor niets helemaal in het teken van dromen. Overigens hoef je heus niet al je dromen uit te voeren of er meteen mee aan de slag te gaan. Gebruik ze als richtingaanwijzers. Succes!

 

 

Sigrid blogt, spreekt, coacht en geeft trainingen. Over intuïtie, geluk en doen wat je leuk vindt. Lees meer op haar site inspiratietaart.nl

Deel artikel

Lees ook


Body & Mind Gezond Liefde Relatie
5 februari 2018

10x wat je slaaphouding over je relatie zegt


Bewegen Vrijheid & balans
16 maart 2018

De 21 dagen zijn game over! Review van Daniëlle


Gezond
4 juni 2017

Annemee vocht al 3 keer tegen kanker: ‘Ik merk gewoon hoe kostbaar tijd is’


Body & Mind Brein Reizen
18 februari 2018

Blue Zones


Stress
11 april 2017

Het complete interview van Wendy in Sophie in de mentale kreukels


Gezond Voeding
18 oktober 2017

Recept: zoete havermoutpap met kokoswater

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!