Droombaantip #3: Durf te dromen

Elke dag doen wat je leuk vindt en gebruik maken van je natuurlijke talenten. Daar helpt Sigrid van Bureau Boel haar coachklanten mee. Al haar kennis en oefeningen zitten nu ook in een online programma: Vind je Droombaan. Na blog 1 (hoe herken je je droombaan?) en blog 2 (luister goed naar complimentjes), heeft ze deze week een derde tip: durf te dromen!shutterstock_397015894

Iedereen heeft ze wel eens. Bijzondere dagdromen. Of misschien denk je zelf: onrealistische toekomstdromen. Zinloos om over na te denken, toch? En ook een beetje gênant … Alsof je jezelf zo goed vindt! Maar de belangrijkste reden om het niet te doen: het is veel te gevaarlijk. Want het zal toch wel niet gaan lukken, en dan kun je er maar beter niet over nadenken. En al helemaal niet aan iemand vertellen. Om teleurstellingen te voorkomen.

Toch is dat zonde! Want het heeft juist heel veel zin om regelmatig stil te staan bij jouw ideale toekomstdromen. Waarom? Er zijn drie redenen:

Herkennen

Door te dromen, herken je veel makkelijker de juiste kansen als ze voorbij komen. Droom over een eigen koffietent en je oog valt geheid op een barista cursus in een tijdschrift. Droom over een baan als journalist en je ziet de oproep om onderdeel te worden van het nieuwsblog-team. Droom over duurzame oplossingen en zie kansen binnen je organisatie om een project te starten.

Kiezen

Wanneer je regelmatig durft te dromen, word je meer bewust van wat je wilt. En dat helpt in het maken van keuzes. Je weet beter waarop je zonder twijfel ‘ja’ moet zeggen. En welke ideeën, kansen of zelfs banen misschien leuk zijn, maar niet voor jou, omdat ze je niet verder op weg helpen naar je toekomstdromen.

Waarmaken

droombaan 3

Als laatste vergroot je, wanneer je regelmatig durft te dromen, de kans dat je ze waarmaakt. Echt waar. Het is als met een boom in een bocht. Zoals je tijdens je rijlessen misschien hebt geleerd, moet je niet steeds naar de boom kijken, want dan rij je er tegen aan. Zo moet je dus juist wel vaak naar je dromen kijken. Zodat je er automatisch naartoe en tegenaan rijdt!

Durf dus te dromen! Het is leuk én het helpt je verder. In mijn online programma staat de 5e week niet voor niets helemaal in het teken van dromen. Overigens hoef je heus niet al je dromen uit te voeren of er meteen mee aan de slag te gaan. Gebruik ze als richtingaanwijzers. Succes!

 

 

Sigrid blogt, spreekt, coacht en geeft trainingen. Over intuïtie, geluk en doen wat je leuk vindt. Lees meer op haar site inspiratietaart.nl

Deel artikel

Lees ook


Bewegen Gezond
7 januari 2018

Zes tips van trainer Laura Pels voor meer resultaat in de sportschool


Bewegen Gezond Liefde Vriendschap
4 oktober 2017

De beste tips om je hond of kat te verwennen met Dierendag


Bewegen
17 april 2017

Mark Tuitert geeft tips tegen hoofdpijn na het sporten


Gezond
27 april 2017

Een kater bestrijden: hoe het niet moet!


Bewegen
27 februari 2017

De 5 bekendste yogavormen


Gezond Liefde Magazine Relatie
14 oktober 2017

Waarom we juist wel seks moeten hebben

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!